4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Memurlardan bordrolu eylem

Mersin'de kamu çalışanlarına yarıyıl için verilen yüzde 4.5'lik zammı beğenmeyen memurlar, öğle tatilinde eylem yapıp bordrolarını yaktı, hükümete ise 'genel grev' uyarısında bulundu.

Mersin Defterdarlığı Hizmet Binası önünde bir araya gelen KESK Mersin Şubeler Platformu'na bağlı sendikalara üye kamu çalışanları, hükümet tarafından verilen yüzde 4.5'lik yarıyıl zammını protesto etti.

Burada grup adına açıklamalarda bulunan Platform Sözcüsü Recep Kara, kamu emekçilerinin özellikle son 2 yıldaki reel ücret kayıplarının yüzde 40'a ulaştığına dikkat çekerek, KESK olarak söz konusu zammı kabul etmelerinin mümkün olmadığını vurguladı.

Kara, "Grevli toplu iş sözleşmesi haklarının gaspına dur demeye kararlıyız. Bunun için meydanlarda defalarca haykırdık; toplu iş sözleşmesi yoksa grev var dedik. Bugün burada sadece bordrolarımızı değil, aynı zamanda da toplu görüşme piyesini de yıkıyoruz" dedi. Türkiye Kamu-Sen ile Memur-Sen'e de yüklenen Recep Kara, her iki sendikayı hükümet yandaşı olmakla suçladı ve bu sendikaların toplu sözleşme sürecindeki tutumuyla kamu emekçilerinin haklarının gasp edilmesine alet olduğunu iddia etti.

Yapılan ortak açıklamanın ardından memurlar bordrolarını yakarak olaysız bir şekilde dağıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 18:03:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?