4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Memurlardan 'eşit işe eşit ücret' talebi

MEMURLARDAN 'EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET' TALEBİ

Mersin'de bir grup kamu çalışanı, aynı işi yapan memurlara unvan ve statü farkı gözetilmeksizin aynı ücretin ödenmesi talebiyle eylem yaptı.

Mersin Defterdarlığı önünde biraraya gelen ve üzerinde 'Eşit İşe Eşit Ücret' yazılı pankart açan memurlar, talep ve isteklerini dile getirdiler. Burada konuşan BES Mersin Şube Başkanı Yusuf Kaya, kamu çalışanlarının maaşlarının arttırılarak temel ücret ödemesine başlanması gerektiğini vurguladı ve hiçbir sosyal güvencesi olmayanların insanca yaşamının da güvence altına alınmasını istedi.

Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar kapsamında; amir kadrolarında görev yapanlara yaklaşık 100 TL ile 250 TL arasında ek ödeme artışı sağlandığını, ancak aynı kurumda görev yapan diğer kamu çalışanlarına yüzde 2,5'lik artış dışında herhangi bir iyileştirme yapılmadığını anlatan Yusuf Kaya, söz konusu uygulamanın adil olmadığını ve bir an önce değiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaya, Bakanlar Kurulu tarafından yapılan maaş artışlarının aynı zamanda kamu çalışanları arasında ayrımcı yaklaşımlar ortaya çıkaracağını ileri sürerek uygulamanın kendi içinde birçok çelişkiyi barındırdığını ifade etti.

Kaya, "Hükümet tarafından amirlerin ücretleri arttırılırken, idareci ve amir olarak görev yapan pek çok emekçi bu iyileştirmeden faydalandırılmamıştır. Nüfus müdürlüğü, Maliye ve Gelir İdaresi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Gümrük Müsteşarlığı gibi birçok kurumda idareci ve amir pozisyonunda görev yapanlar, şef kadrosunda yer alanlar bu iyileştirmenin dışında bırakılmış, onlara yönelik herhangi bir düzenleme yapılmamıştır" dedi.

'Kamu Personel Rejimi Reformu Yasa Taslağı' ile birlikte kamu iş yerlerinde görev yapan genel müdür yardımcısı ve üstü kadroların 'devlet memuru' olarak sayılacağı, daha alt kadrolarınsa 'sözleşmeli' statüde çalışacağı yeni bir dönemi de beraberinde getireceğini dile getiren Kaya, tasarının da önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) getirileceğini söyledi. Konuşmaların ardından memurlar olaysız bir şekilde dağıldılar.

MEMURLARDAN 'EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET' TALEBİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 13:59:00
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 14:24:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?