5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Memurlardan 'genel grev' uyarısı!

BES Mersin Şube Başkanı Yusuf Kaya, AK Parti Hükümeti'nin kendileriyle toplu sözleşme masasına oturmasını ve taleplerinin de kabul edilmesini isteyerek, toplu sözleşme haklarının engellenmesi durumunda genel grev yapabileceklerini söyledi.

Mersin Adliye Binası önünde bir araya gelen bir grup sendika üyesi, burada ortak bir açıklama yaparak 'toplu iş sözleşmesi' imzalanması noktasında AK Parti Hükümeti'ne çağrıda bulundu.

Yusuf Kaya, yapmış oldukları çağrının karşılıksız bırakılmaması gerektiğini, aksi takdirde en büyük ve en kitlesel grev dalgasıyla hükümetin karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu. Kaya, Memur-Sen ile Türkiye Kamu-Sen'in toplu görüşme masasında hükümetten yana bir tavır sergileme eğiliminde olduğunu, ancak buna rağmen her iki sendikanın üyelerinin de mücadele yöntemi noktasında kendilerini desteklediğini ifade etti.

Bugün gelinen noktada Türkiye'de işsiz sayısının her geçen gün arttığını, insanların asgari ücretle dahi iş bulamadığını, evine ekmek götüremediğini ifade Kaya, 'Eve Kapanma Pazaar Çık' şeklinde çağrıda bulunanlara karşı; 'Pazara çıkacak para nerede?' demekten geri durmadıklarını ve aynı şekilde de "Krizin faturasını patronlar ödesin" çıkışını ortaya koymaktan da geri durmayacaklarını dile getirdi.

Kaya, bir an önce grev ve toplu sözleşme yetkisine sahip bir 'Sendika Yasası'nın hazırlanarak, hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Yusuf Kaya, yargı çalışanlarının sorunlarının çözülmesi noktasında da gerekli düzenlemelerin hayata geçirilmesini istedi.

Taleplerinin kabul edilmesi gerektiğini vurgulayan Kaya, aksi takdirde 2 milyon kamu emekçisiyle birlikte grev ve genel grev haklarını kullanacaklarını ifade ederek, "Mücadelemizin merkezine; grev ve toplu sözleşme yapma hakkını koyan bir sendika olarak, toplu sözleşme hakkımızın engellenmesi halinde grev yapacağız. Türkiye'nin tüm meydanlarından olduğu gibi buradan Hükümete sesleniyoruz; sendikamızla toplu sözleşme masasına oturun. Bu çağrı büro emekçilerinin çağrısıdır. Bu çağrı iş barışının korunması çağrısıdır. İş barışının sağlanması, korunması ve süreklilik kazanması için Hükümet bizimle toplu sözleşme masasına oturmalıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 18:05:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?