2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Memurlardan kefenli eylem

Mersin'de toplu görüşme sürecine tepki gösteren memurlar, kefenli yürüyüş gerçekleştirdi.

Hükümet ile kamu çalışanları arasında bir süre önce başlatılan toplu görüşme sürecini protesto eden Türkiye Kamu-Sen, Türkiye genelinde 81 ilden Ankara'ya yürüyüş kararı aldı. Bu kapsamda da Türkiye Kamu-Sen Mersin İl Temsilciliği tarafından bir tepki yürüyüşü gerçekleştirildi.

Sendika binasında bir araya gelen göstericiler, burada pankart açıp sloganlar atarak, Hastane Caddesi güzergahından Mersin Devlet Hastanesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Mersin Devlet Hastanesi önünde son bulan yürüyüş sonrasında
elektrik, kira ve gıdaya yapılan zamları temsil eden kağıtlar, boş tencerenin içine atılarak ispirtoyla yakıldı.

Grup adına açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Mersin İl Temsilcisi Ümit Turhan, başlatılan toplu görüşme sürecinde dile getirmiş oldukları talep ve isteklerde kararlı olduklarını söyledi.

Turhan, "Türkiye'nin 81 ilinden gelen diğer arkadaşlarımızla birlikte Ankara'da buluşacağız. Orada kurulacak olan çadırlarda toplu görüşme sürecini takip edeceğiz. Yapılan görüşmelerde çıkacak olan sonuç ya alanları şenlik yerine dönüştürecek ya da eyleme. Burada kararı hükümet verecek. Talep ve isteklerimiz kabul edilinceye kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz. Gerekirse açlık grevi bile yapacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 13:56:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?