5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Merak uyandıran tablo

Mersin’in Kumkuyu Belediye Başkanlık makamına habersizce asılan tablo merak konusu oldu.

Belediye Başkanı Sezer'in tabloyu habersizce hediye eden kişiyi bulma çalışmaları sürüyor.

Seçimi kazandıktan sonra makam odasında ziyaretleri kabul ettiğini belirten Kumkuyu Belediye Başkanı Ömer Sezer, seçimlerden sonra makam odasında kimin astığını bilmediği bir hediyeyle karşılaştı.

Sezer, "Seçimden sonra yoğun bir şekilde ziyaretime gelenler oldu ve her gelen bir hediye getiriyordu. Gelen hediyeleri titizlikle saklamaya gayret gösterdim. Hangi hediyeyi hangi konuğumun getirdiğini de hemen hemen hatırlıyorum. Bir gün akşam saatlerinde makam odasındaki işimi bitirdikten sonra odamın kapısını kendi ellerimle kilitledim ve binadan ayrıldım. Aradan birkaç saat geçtikten sonra tekrar odama gelmem gerekti ve tekrar kapı kilidini çevirerek açtım. Ama benim 2 kademe çevirdiğim kilit 3 kademe çevrilmişti. İçeriye girdiğimde tam karşımda çok büyük ve görkemli bir tablo ile karşılaştım. Tablo gerçekten ihtişamlı bir şekilde duruyordu ve oldukça da hoşuma gitti. Ertesi gün belediye personeline bu tabloyu kimin getirip odama astığını sordum ama hiç kimseden cevap alamadım. Hala bu tabloyu kimin odama astığını bilmiyorum. O günden sonra belediyedeki güvenlik tedbirini arttırıp kendi odamın kapı kilitlerini de değiştirdim" dedi.

Tablonun bir kahramanlık destanını anlattığını belirten Sezer, konuşmasını şöyle tamamladı: "Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethedişini anlatan çok güzel bir tablo. Gurur verici bir destanı konu alan bu güzelim tabloyu bana layık gören kimliği belirsiz arkadaşımı yürekten kutluyorum. Ama bu tabloyu getiren arkadaşı bulmak için çabalarım devam edecek."
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 16:47:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?