5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Meraklılar iş başında

Mersin'de bir otel inşaatında beton dökme esnasında meydana gelen göçükte 1 işçi yaralandı. İtfaiye ve kurtarma ekipleri işçiye ulaşabilmek için seferber olurken, çevredeki meraklı vatandaşlar inşaatın çevresindeki brandaları bıçakla keserek kurtarma çalışmalarını seyretti.

Olay, akşam saatlerinde Mezitli ilçesi Yeni Mahalle Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde Yücesoy İnşaat'a ait bir otel inşaatında meydana geldi. İnşaatın 2. katına beton dökme işlemi sırasında, yeni dökülen beton bloklar bir anda çöktü. Bu esnada dökülen betonu kontrol amacıyla alt kata geçen ustabaşı Veysel Korkmaz (35), göçük altında kaldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri ve Mersin İl Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri, göçük altındaki işçiye ulaşabilmek için seferber oldu.

İnşaatta çalışan işçiler de arkadaşlarını kurtarabilmek için ekiplere yardım etti. Çevrede toplanan meraklı vatandaşlar ise inşaatın çevresini saran brandaları bıçakla kesip, kendilerine adeta bir pencere oluşturdu. Açtıkları delikten kurtarma çalışmalarını merakla seyreden vatandaşları, firma yetkilileri ve polisler uyardı. Bir firma yetkilisi vatandaşlara sert çıkarak, "Bu yaptığınız ayıp, ayıptan da öte utanç verici. Biz burada arkadaşımızı sağ salim kurtarmaya çalışırken, sizin bu yaptığınız ayıp" dedi. Bunun üzerine brandalardan uzaklaşan vatandaşlar, yetkilinin olay yerinden uzaklaşmasının ardından yine açılan deliklere giderek, göçükteki çalışmaları izledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 12:26:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?