2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin, AP'den misafir bekliyor

Avrupa Parlamentosu Milletvekili Cem Özdemir, 5 Mart’ta Mersin’e geliyor. Avrupa Parlamentosu Çevre Komisyonu Üyesi Cem Özdemir, Karaduvar ve Kazanlı’da incelemeler yapacak.

Özdemir’in gelişiyle ilgili haberi Akdeniz Sosyal Forumu Başkanı Kemal Dama verdi. Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy’u ziyaret eden Dama, Cem Özdemir’in Akdeniz Sosyal Forumu’nun açılışını yapacağını söyledi.

Ziyarette Karaduvar ve Kazanlı bölgesinde yaşanan çevre kirliliğiyle ilgili mücadelelerinden söz eden Kemal Dama, bu mücadelenin Akdeniz Sosyal Forumu adıyla kurumsallaştığını söyledi. Dama, Kenan Yücesoy’u Akdeniz Sosyal Forumu’nun açılışına davet etti. Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy da bölgede yaşanan sorunları çok iyi bildiğini, ancak çözüm konusunda yetkilerinin olmadığını kaydetti. Kendilerine sadece "İnşaat ve kullanma izni verme" yetkisinin tanındığını belirten Yücesoy, bu yetkiler dahilinde bölgeyi kirletenlerle mücadele etmeye çalıştıklarını ifade etti.

2 ay önce TÜBİTAK’tan bir heyeti Mersin’e davet ettiklerini belirten Yücesoy, "Öncelikle Karaduvar ve çevresinde hava ölçüm raporlarının çıkarılmasını istedik. Böyle bir çalışma daha önceki dönemlerde Kazanlı’da yapılmıştı. TÜBİTAK yetkilileri geldi, bir ön anlaşma yaptık. Bu ölçümlerin en sağlıklı ve en iyi neticeyi yaz aylarında vereceğini beyan ettiler. Onların bu işe donanımlı araçları var. Bu araçlarla gelecekler. Karaduvar’da 1 ay kadar kalacaklar ve her gün ölçüm yapacaklar. Biz bu tür faaliyetlerle ilgili elimizde sağlam veriler olsun istiyoruz. Ben göreve geldiğimde bütün tankların yapımı bitmiş ve faaliyet gösterir durumdaydı. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar tek bir kaçak tank yaptırmadık. Bu sorun biz göreve geldikten sonra önümüze geldi ve bize bu gerçekleri Mersin gündemine taşımak düştü" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2005 Salı 15:38:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?