4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin, Hollanda ve İspanya'da tanıtıldı

MERSİN, HOLLANDA VE İSPANYA'DA TANITILDI

Mersin'in ekonomik gelişiminde lokomotif misyonu üstleneceği belirtilen 3 ana sektörden biri olan turizm sektöründeki tanıtım çalışmaları devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Hollanda'nın Utrech ile İspanya'nın başkenti Madrid'de gerçekleştirilen uluslararası turizm fuarlarına katılım göstererek, kentin tanıtımına katkı sundu.

12-17 Ocak 2010 tarihleri arasında Hollanda'nın Utrecht şehrinde gerçekleşen turizm fuarına, 60 ülke ve bin 200 firmanın katılım gösterdiğine dikkat çekilirken, 100 binden fazla kişinin ziyaret ettiği belirtilen fuarın Mersin standındaysa; Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Fuar Müdürü Süleyman Cengiz, Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) temsilcisi Serkan Arıcı'nın görev yaptığı bildirildi. Türkiye turizminde yeni bir destinasyon parolasıyla tanımın yapıldığı stantta Mersin'in yoğun ilgi gördüğü kaydedildi. 20-24 Ocak 2010 tarihleri arasında Madrid'de gerçekleştirilen uluslararası ölçekteki bir diğer turizm fuarında da yine Mersin'in tanıtımı yapıldığının altı çizildi. FITUR Turizm Fuarı'na 146 ülkeden bin 250 kurumun yer aldığı bilgisi verilirken, 12 bin 800 basın mensubu ve 150 bin kişinin fuarı ziyaret ettiğine dikkat çekildi.

Gelişmeleri değerlendiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, turizm, tarım ve tarıma dayalı sanayi ile birlikte lojistik sektörlerinin Mersin ekonomisi için hayati önem taşıyan sektörler olduğunu söyledi. Macit Özcan, "Belediye olarak Mersin turizmine imkanlarımız dahilinde her türlü desteği veriyoruz ve destek vermeye devam edeceğiz. Bu yıl ikisi gerçekleşen ve mart ayında Almanya, İsveç ve Rusya'da gerçekleştirilecek olan fuarlara da katılım sağlayarak, Mersin'i tüm dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz" dedi. Ayrıca 11-14 Şubat 2010 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşecek olan; 'EMİTT Turizm Fuarı'na Mersin Valiliği ve diğer kurumlarla birlikte hem maddi, hem de personel desteği vereceklerini anlatan Özcan, "Fuarların yanı sıra şehrimize turizm alanında yatırım yapacak tüm girişimlere destek vermeye hazırız. Tarihi ve doğal güzellikler yönünden Antalya'dan hiçbir eksiği olmayan şehrimizin turizm sektöründe hak ettiği seviyeye gelmesi için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 17:37:00
Güncelleme :2 Şubat 2010 Salı 22:14:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?