2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin, iki gündür hop oturup hop kalkıyor

Mersin'de, son 2 gün içerisinde polisin müdahale ettiği 2 ayrı şüpheli paketten elektronik eşyalar çıktı. Paketlerden biri fünyeyle patlatılırken, diğeri kontrollü olarak açıldı. Şüpheli paketlerden ilki, Mithatpaşa Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerindeki Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne ait ekmek kulübesinin önünde bulundu.

Kulübenin yanında ağzı kapalı beyaz bir çuval gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Karakol ekiplerinin çevre güvenliğini almasının ardından olay yerine gelen bomba uzmanları, bir ucu ipe bağlı olan çengelle çuvalı bulunduğu yerden çekti. İçinde patlayıcı olmadığını anlayan polis, daha sonra çuvalın ağzını bıçakla keserek açtı. Yapılan kontrollerde çuvalın içinden laptop bilgisayarla cep telefonu çıktı. Polisin kısa süren araştırmasında, laptop bilgisayarla cep telefonunun çalıntı olduğu anlaşıldı.

Mersin'deki 2. şüpheli paket olayı ise, bugün öğleden sonra şehrin en işlek caddelerinden biri olan İstiklal Caddesi üzerinde meydana geldi. Kırmızı-Lacivert İşhanı'nın önündeki refüj üzerinde şüpheli bir poşet gören vatandaşların ihbarıyla olay yerine gelen polis, caddeyi araç ve yaya trafiğine kapattı. Uzman ekiplerin incelemesi sonucu şüpheli bulunan paket fünyeyle patlatıldı.

Büyük bir gürültüyle patlatılan siyah poşetin içinden eski bir video çıktı. Polis videoyu çalıntı olup olmadığının araştırılması için incelemeye alırken, vatandaşlarla polis arasında gerginlik yaşandı. Olayı izlemek için caddeyi dolduran kalabalıktan birinin fünye ipine basması nedeniyle çıkan tartışma, diğer polislerin araya girmesiyle kısa sürdü.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2005 Cuma 18:20:32
Güncelleme :24 Temmuz 2005 Pazar 14:41:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?