2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin: 2. Konutlar turizme açılıyor

Proje kapsamında bugün bir toplantı gerçekleştirildi. MTSO Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Ahmet Zahteroğulları, Erdemli Kaymakamı Yusuf Ziya Karacaev, Kargıpınarı Belediye Başkanı Kerim Şahin, Çeşmeli Belediye Başkanı Yakup Yılmaz, Limonlu Belediye Başkanı Mehmet Fikri Şimşek, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kadri Şaman, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Gök ve çok sayıda ilgili katıldı.
Toplantının açılışında konuşan MTSO Başkanı Kadri Şaman, Mersin-Silifke arasında 70-80 bin ikinci konut olduğunu kaydederek, bu konutların yılda sadece 2-3 ay kullanıldığını belirtti. Şaman, "Mersin-Silifke arasındaki ikinci konutlar 4-5 milyar dolarlık ölü bir yatırama dönüşmüş. Bu konutların değerlendirilmesi gerekiyor. Bu nedenle MTSO Başkan Vekili Serdal Kuyucuoğlu başkanlığında bir ekibimiz görev alacak" dedi.


MTSO Başkan Vekili Serdal Kuyucuoğlu da, kentte çok az kullanılan ya da atıl durumdaki ikinci konut ve yazlıkları turizme kazandırmak amacıyla ’Kapatmayın, Kiralayın, 2. Konut ve Yazlıklarınız MTSO Güvencesinde Turizme Açılıyor’ sloganıyla yola çıktıklarını ifade etti. Kuyucuoğlu, "Yapılan tespit ve sayımlarımız neticesinde, Mersin sahillerinde 80 bin civarında yazlık konut olduğu tespit edilmiştir. Bunların ekonomik değeri 4-5 milyar dolardır. Bu konutların belli bir kısmının apart olarak turizme kazandırılması, bir konutta 4 yatak hesabı ile yüz binlerle ifade edilebilecek yatak kapasiteleri yaratılabilecektir" diye konuştu. Kuyucuoğlu, proje kapsamında MTSO bünyesinde ofis oluşturulduğunu, profesyonel ve gönüllülerden oluşan bir grupla çalışmalara başladıklarını bildirdi. Proje kapsamında Kumkuyu-Limonlu-Arpaçbahşiş-Tömük-Kargıpınarı ve Çeşmeli beldelerinin pilot bölge olarak seçildiğini söyleyen Kuyucuoğlu, bu bölgelerde hazırlanan kriterlere uygun sitelerin alan çalışması ile tespit edildiğini ve tespit edilen 100 sitedeki konut sahiplerinden konutlarını apart olarak değerlendirmek isteyenlerin taleplerinin alınmaya başlanacağını belirtti.


Toplantıda söz alan Vali Yardımcısı Ahmet Zahteroğulları da, Mersin’de turizmin önündeki en önemli sorunun ulaşım olduğuna dikkati çekerken, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Gök ise şehrin gelişmesinde ikinci konutların turizme kazandırılmasının önemli bir adım olduğunu ifade etti.

iha-mersin
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2004 Pazartesi 22:42:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?