2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin: ATAŞ Dolum Tesisleri' nde yangın-3

Mersin’deki Anadolu Tasfiyehanesi A. Ş. (ATAŞ) Rafinerisi dolum tesislerinde çıkan yangında alev topuna dönen tankın, içindeki akaryakıt tükeninceye kadar kontrollü olarak yanacağı bildirildi.
Rafineride akaryakıt depolanan 102 nolu tankta, saat 11.00 sularında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına, ilk olarak ATAŞ ve Mersin Büyükşehir Belediyesi ile diğer dolum tesislerine ait itfaiye ekipleri müdahale etti. Adana ve Tarsus’tan olay yerine itfaiye ekipleri takviye edilirken, içerisinde 5 bin metreküp akaryakıt bulunan tanktaki yangın daha da büyüdü. Yoğun alev ve dumandan dolayı söndürme çalışmaları güçlükle yürütülürken, çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Ayrıca, yangına müdahale için Orman Bölge Müdürlüğü’nden köpük sıkan araç istendi.

Yangının çevredeki tanklara sıçramaması için itfaiye ekipleri, yanan tankı ve diğer tankları su sıkarak soğutmaya çalışıyor. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait yangın söndürme helikopteri de ATAŞ’a getirildi. Ancak tankın patlama ihtimaline karşı, yangına havadan müdahalede bulunulmadı. Yangının imkanlar dahilinde söndürülmesinin mümkün olmadığını belirten yetkililer, tankın içindeki akaryakıtın tamamen yanıp tükenmesini bekleyeceklerini, bunun ise sabah saatlerine kadar süreceğini bildirdi. Yangında, alevler yaklaşık 30 metreye kadar yükselirken, kentin üzerini de duman kapladı.

iha-mersin
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2004 Pazar 16:04:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?