2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin: Çiçekçiler de oda kurdu

Mersin’de faaliyet gösteren çiçekçiler, sorunlarının çözümü ve işportacı çiçekçilerle mücadele edebilmek amacıyla başlattıkları oda kurma çalışmalarını sonuçlandırdı. Mersin Çiçekçiler Odası’nın Kuruluş Genel Kurulu dün yapıldı.

Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (ESOB) Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurula Mersin Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, Mersin Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Mustafa Yıldız ve ESOB Başkanı Ayhan Koçak da katıldı.

Divan başkanlığını ESOB Başkanı Ayhan Koçak’ın yaptığı genel kurulda konuşan Kurucu Heyet Başkanı Ahmet Özdemir, odanın kuruluşunun "Mersinli çiçekçilerin doğum günü" olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi. Sektör olarak yaşadıkları sıkıntıların çözümü yönünde çalışmak için 7 ay önce bir araya geldiklerini anlatan Özdemir, en büyük sıkıntılarının korsan çiçekçiler olduğunu belirtti. Yerel yönetimlerden destek isteyen Özdemir, "Sorunlarımız yerel yönetimler tarafından çözümlenmiyor. Esnafımızın kanayan yarası durumuna gelen işportanın önüne geçemiyoruz. Biz çiçekçiler işyerlerimizin kirasını, vergimizi, elektrik, su, telefon paramızı öderken, seyyar satıcılar geliyor dükkanlarımızın önünden müşterilere satış yapıyor. Odamızı kurarak, yerel yönetimlere destek sunarak bu haksız rekabetin ortadan kalkmasını ve korsan satış yapan bu arkadaşların da devletimize karşı olan vecibelerini yerine getirmelerini hedefliyoruz. Yerel yönetimler çalışsın, biran önce önlem alınsın" dedi.

iha-mersin
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2004 Perşembe 18:06:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?