2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin: Dikkat..! Uzmanlar uyardı: 'aşırı terleme mantar yapıyor'

Aşırı terlemenin mantar hastalığına neden olduğu bildirildi. Mersin'in Erdemli Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. M.Zafer İzgi, hassas bir cilde sahip olanlar ve özellikle bayanların aşırı terlemeden dolayı mantar hastalığına yakalanabileceklerine dikkat çekerek, yaz aylarında görülen mantar hastalığından korunmak için pamuklu giysiler giyilmesini ve vücudun nemli bırakılmaması gerektiğini belirtti.

Mantar hastalığına yakalanan kişilerin bir sağlık kuruluşu yerine şifalı olarak bilinen otlardan yapılan ilaçlarla tedavi yolunu seçtiğine dikkat çeken İzgi, "Halk arasında koca karı ilaçları olarak da bilinen şifalı otlardan yapılan ilaç yada merhemler, zaman zaman hastalıkları iyileştirip olumlu sonuçlar verse de, kesinlikle sağlıklı bir yol değildir. Mantar hastalığına yakalanan kişinin tek yapacağı iş en yakın sağlık kuruluşuna giderek tedavi olmasıdır" dedi.

Aşırı sıcaklarda daha çok ortaya çıkan cilt kanserinden korunmak için özellikle 3 yaşın altındaki çocuklarla yaşlıların daha dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatan İzgi, zorunlu kalınmadığı sürece öğle saatlerinde kesinlikle dışarı çıkılmaması gerektiğini söyledi.

iha-mersin
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2004 Perşembe 12:44:40
Güncelleme :30 Ağustos 2004 Pazartesi 17:15:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?