2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin: Düğün konvoyu ile kız kaçırıldı...

Olay, geçtiğimiz hafta cumartesi günü saat 20.00 sularında Mezitli Beldesi, Menderes Mahallesi, 2000 Evler Sitesi bahçesinde meydana geldi. Ön plakasında "Evleniyoruz", arka plakasında da "Mutluyuz" yazısı yazılan beyaz renkli bir otomobil siteye geldi.

Koyu renk camlı otodan inen 3 kişi, sitenin bahçesinde basketbol oynayan B.D.’ye yöneldi. Eli bıçaklı 3 kişiyi görünce kaçmaya çalışan B.D., bu sırada ayağı takılarak yere düştü. Peşinden yetişen şahıslar, site sakinlerinin çığlıkları arasında B.D.’yi yaka paça içerisinde 2 kişinin daha bulunduğu belirtilen otomobile bindirdi.

Dışarıdaki sesler üzerine balkona çıkan B.D’nin ağabeyi Murat D., kız kardeşini kurtarabilmek için balkondan atladı. Kaçmaya çalışan zanlılar, otomobilin önüne çıkan Murat D.’ye çarparak yaraladı. Akşam saatlerinde meydana gelen olayın ardından aile, kızlarının dini nikahlı eski eşi Gaziantepli Mehmet Güzel (20) tarafından kaçırıldığını ileri sürerek, Mersin ve Gaziantep Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Gelin arabasıyla kaçırılan B.D.’nin ise izine rastlanmadı.
Daha önce Gaziantep’te oturdukları sırada kızı ortaokulda öğrenci iken aynı kişi tarafından kaçırıldığını ve bir süre nikahsız yaşadıklarını anlatan anne Filiz D. "Ancak araya akrabaları girip ’O bizim gelinimiz artık’ deyince ve kızıma dini nikah kıyınca şikayetimizden vazgeçtik. Beraber yaşadıkları süre içerisinde kızımı hep dövdü, işkence yaptı. Sonunda kızım dayanamadı ve yanımıza geldi. Aynı kişi oğlumu da bir kez bıçaklatmıştı. Biz de ondan kurtulmak için 3 ay önce Mersin’e taşındık. Anlaşılan izimizi bulmuş ve kızımı yeniden kaçırdı" dedi.


Kızının hayatından endişe ettiğini söyleyen gözü yaşlı anne, "Bir hafta oldu. Kızım bir kez telefonla aradı ve ’Anne beni kurtarın, yanımda 3 kişi var’ diyebildi. Sürekli tehdit alıyoruz. Bu yüzden evimde oturamıyorum. Bir yakınımın yanında kalıyorum" diye konuştu.


B.D.’nin teyzesi Ferda Akbaş da, kızlarının bulunması için ilgili kurumların duyarsızlığından yakınarak, kaçıran şahsın psikopat olduğunu ve B.D.ye zarar vermesinden korktuklarını söyledi. Kaçıranların iyi niyetli olmadığını söyleyen Akbaş, "Kızımızı gören ya da yerini bilenlerin polise bildirmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

iha-mersin
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2004 Perşembe 17:33:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?