2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin: Emekli polise kredi kartı şoku

30 Haziran tarihinde gelen hesap ekstresi ile şaşkına döndüğünü söyleyen emekli polis memuru Mahmut Eroğlu (47), bu yüzden eşiyle neredeyse kavga edecek duruma geldiğini belirtti. Kendisinin sadece 29 milyon lira taksitle bir cep telefonu almak için kredi kartını kullandığını ifade eden Eroğlu, ancak gelen hesap ekstresinda 1 milyar 500 milyon liralık harcamanın yapıldığını tespit ettiklerini söyledi.

Bunun üzerine sorunu çözebilmek için bankaya gittiğini ancak bankanın bunun için her hangi bir şey yapamayacaklarını söylediğini belirten Eroğlu, ardından harcamaların yapıldığı yerleri tek tek dolaştığını ve sonunda bu alışverişlerin kimin tarafından yapıldığını bir telefoncudan yapılan alışveriş sayesinde bulduğunu söyledi.

Kendisine süresi dolan kredi kartının yenisinin banka tarafından bir kargo şirketi ile gönderildiğini, gönderilen kartın da kargo şirketinin hatası ile aynı ismi taşıyan Mersin Serbest Bölgesi’nde görevli bir kişiye verildiğini anlatan emekli polis, "Kartı kullanan bu arkadaşı buldum. Kendisinin de aynı bankaya kredi kartı talebi olduğunu ve kargo şirketini arayarak adına kart gelip gelmediğini sorduğunu, geldiğini öğrenince de kargodan kartı alıp kullanmaya başladığını söyledi. Yaptığı harcamaların da kendisi tarafından yapıldığını kabul etti. Ancak birlikte bankaya gittiğimizde o kişinin kart talebinin kabul edilmediğini öğrendik. Banka yine yapacak bir şeylerinin olmadığını söyledi. Benim kartı yanlışlıkla alan kişi de yaptığı harcamaların parasını toplu olarak veremeyeceğini, ancak hesap ekstresindeki gibi taksitlerle ödeyebileceğini söyledi" dedi.


Kendisinin başına gelenlerin bir başkasının başına da gelebileceğini söyleyen Mahmut Eroğlu, banka ve kargo şirketlerinin bu konuda daha dikkatli olmalarını istedi.

iha-mersin
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2004 Cuma 12:35:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?