2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin: Irak'ta şoförleri kaçırılan firma faaliyetlerini durduracaklarını açıkladı

Antalya Merkezli Akha Turizm Dış Tic. Ltd. Şti. adına Mersin’den yükledikleri suyu Irak’taki ABD birliklerine götürdükten sonra Musul yakınlarında silahlı saldırıya uğrayarak kaçırıldıkları bildirilen Tarsuslu TIR şoförleri Durmuş Kumdereli (45) ve Mustafa Köksal’ın (67) Mersin’deki firması Görgün Nakliyat, şoförlerinin can güvenliği için Irak’taki faaliyetlerini durdurabileceğini açıkladı.

Firma sahibi Oktay Görgün, şoförlerin kaçırıldığı yönündeki bilginin kendisine önceki gün ulaştığını belirterek, "6 şoför berabermiş. 6’sı da yükünü boşaltıp döndükleri sırada, Musul’a 100 kilometre kala bir lokantaya girmişler. Yemeklerini yiyip arabalarına bindikten hemen sonra silahlı bir grubun saldırısına uğramışlar. 4’ü saklanmış fakat 2’sini rehin alıp götürmüşler. Bu olayı ben, kurtulan bu 4 şoför arkadaştan öğrendim. Kaçırıldıklarını da görmüşler maalesef" dedi.


Kaçırılan şoförlerle ilgili şuana kadar kendilerine ulaşan her hangi bir talep olmadığını da ifade eden Görgün, "Bizim yöre halkı olarak hem kamyoncular hem nakliyeciler, tüm arkadaşlarımızın gelir kaynağı nakliye işinden. Fakat bu şoförlerle ilgili bizden herhangi bir talep, istek gelmedi. Ancak her hangi bir talep gelirse şoförlerin canını kurtarmak için tabiki faaliyetlerimizi durdururuz" diye konuştu

iha-mersin
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2004 Salı 10:47:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?