2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin: Muhtarlar Toplantısı'nda İstiklal Marşı kargaşası yaşandı...

Mersin’de İl İdare Kanunu’na göre yılda bir kez toplanması gereken Merkez İlçe Köy ve Mahalle Muhtarları Yıllık Olağan Toplantısı İleri İlköğretim Okulu Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantıya Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Zahteroğulları ve daire başkanları ile merkeze bağlı köy ve mahalle muhtarları katıldı. Toplantının açılışında ilginç bir olay yaşandı. Toplantıya katılan muhtarların İstiklal Marşı’nı bant kaydından önce başlayıp önce bitirmesi üzerine düzgün bir marş okunmadığını belirten Vali Yardımcısı İstiklal Marşı’nı tekrarlattı. Zahteroğulları, ikinci marşın ardından bu teknolojik hata nedeniyle özür diledi.

Toplantının muhtarlarla devlet kuruluşları arasında iletişimi sağlamak amacıyla düzenlendiğini söyleyen Vali Yardımcısı, muhtarlardan vatandaşlara eşit ve adaletli davranmalarını istedi. Kendilerine en çok bu konuda şikayet geldiğini belirten Ahmet Zahteroğulları, "Eğer imkan varsa herkese var, yoksa hiç kimseye yok. Seçimler seçim günü bitmiş olmalı. Muhtarlıklar makam değil hizmet yeridir. Bu gerçeği kabul ederek bize oy vermiş olsun ya da olmasın herkese eşit hizmet vermek zorundasınız" dedi.

iha-mersin
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2004 Çarşamba 10:45:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?