2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin 14 yılda 203 şehit verdi

Mersin Gazi ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Suna Ünlüselek, Mersin'de şehit düşenlerin yaş ortalamasının 21 olduğunu ve bunların da yüzde 90'lık bir bölümünün terörle mücadelede şehit düştüğünü söyledi.

Mersin Vali Vekili Recep Uzal, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Polat, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kemal Sığırcıkoğlu ve beraberindeki heyet, 'Gaziler Günü' etkinlikleri kapsamında, Mersin Gazi ve Şehit Aileleri Derneği'ni ziyaret etti. Burada gazilerle birlikte gazi ve şehit yakınlarıyla yakından ilgilenip sohbet eden protokol üyeleri, Dernek Başkanı Suna Ünlüselek'ten Mersin'deki gazi ve şehitlerle ilgili olarak da bilgi aldı.

Mersin'de 1994 yılından bu yana aradan geçen 14 yıllık zaman diliminde Mersin merkezde 86, Tarsus'ta 50, Silifke'de 15, Erdemli'de 12, Mut'ta 9, Anamur'da 9, Gülnar'da 8, Mezitli'de 5, Bozyazı'da 4, Aydıncık'ta 4 ve Çamlıyayla'da da 1 olmak üzere toplam 203 şehit verildiğini kaydeden Ünlüselek, bunun yanında Mersin genelinde de toplam 127 gazi olduğunun bilgisini vererek, "İnşallah tüm bunlar bu kadarla kalır ve gerisi gelmez. Ama televizyon ekranlarında görüp, gazetelerde de okuyoruz; şehit ve gazi sayıları her geçen gün artıyor. Bizim elimizdeki rakamlar bunlar. İnşallah bu durumun önüne geçilir ve toplum olarak huzur buluruz. Keşke hiç gazi ve şehidimizi olmasaydı da bu dernek de olmasaydı" dedi.

Mersin'deki gerek şehitlerin, gerekse de şehit ailelerinin yaş ortalamasının da 21 olduğunun bilgisini veren Ünlüselek, şehit düşenlerin de önemli bir bölümünün Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nden Mersin'e göç eden çocukların aileleri olduğunu ve yüzde 90'lık bir bölümünün de terörle mücadelede şehit düştüğünü belirtti. Suna Ünlüselek, Mersin'deki şehitlerin çocuk sayısının 11, gazilerin çocuklarının sayısının da 36 olduğunu dile getirdi.

Gazi ve şehit ailelerinin en önemli sorununun; işverenlerin kendilerine iyi davranmaması olduğunun altını çizen Ünlüselek, yasal izinlerin kullanılması konusunda da ciddi sorun ve sıkıntılar yaşandığını, 'Gaziler Günü' etkinliklerine katılmak isteyen bir gazinin çalıştığı işletme sahibinin; "Bana ne Gaziler Günü'nden" diyerek kendisine izin vermediğini, söz konusu gazinin de törene eşini gönderdiğini ifade etti.

Suna Ünlüselek, konuşmasının ardından Mersin'de bulunan Anadolu Cam Sanayii'nde çalışan Cemal Mutlu adlı bir gazinin sitem dolu yazısını da Vali Vekili Recep Uzal, Tuğamiral Soner Polat ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kemal Sığırcıkoğlu'na teslim etti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 12:42:43
Güncelleme :19 Eylül 2008 Cuma 12:56:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?