4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin '2017 Akdeniz Oyunları'na aday

MERSİN '2017 AKDENİZ OYUNLARI'NA ADAY

Mersin, 2017 yılında 18.'si gerçekleştirilecek olan; 'Akdeniz Oyunları'na adaylığını açıkladı. Adaylık süreci için kentte çalışmalar başlatılırken, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin de Mersin'in adaylığına sıcak baktığı bildirildi.

2013 yılındaki olimpiyatlara ev sahipliği yapma şansını Yunanistan'ın Volos kentine kaptıran Mersin, bu kez gözünü 2017 yılındaki olimpiyatlara çevirdi. Söz konusu organizasyona adaylık süreciyle ilgili çalışmalarsa başlatıldı. Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği'nde (MESİAD) gerçekleştirilen son Mersin İktisadi ve Kalkınma Konseyi (MEKİK) toplantısındaysa kentin 'Akdeniz Oyunları'na adaylığı ele alındı. Burada konuşan Vali Hüseyin Aksoy, '2013 Akdeniz Oyunları'na kent olarak aday olduklarını ve

Yunanistan'ın Volos ile Hırvatistan'ın da Rijeka kentleriyle yarıştıklarını, ancak oylamanın ilk turunda elendiklerini hatırlattı.

Mersin'in kent olarak adaylık sürecini benimsediğini, kentin tüm dinamiklerinin de bu noktada ortak hareket ederek, elini taşın altına koyup sorumluluk üstlendiğin dile getiren Aksoy, çok ciddi çalışmalar ortaya konulmasına karşın istenilen sonucun alınamadığını dile getirdi. Mersin olarak organizasyona ev sahipliği yapma düşüncesinden vazgeçmediklerini, bu nedenle de 2017 yılındaki oyunlar için yeniden aday olduklarını açıklayan Aksoy, konuyla ilgili olarak da gereken çalışmaların yapıldığını ve önemli bir mesafe kaydedildiğini söyledi. Aksoy, adaylık süreciyle ilgili olarak Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı ile bir araya gelerek, görüş alış-verişinde bulunduklarını ve etkinlikle ilgili olarak da çalışma sürecinin başlatıldığını dile getirdi.

Oyunlarla ilgili olarak Mersin'in güçlü ve zayıf yönlerini ortaya koyarak, önümüzdeki süreçte yapılması gereken çalışmaların yanı sıra hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında da bilgi veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın, hazırlamış olduğu raporu da konsey üyelerine sundu. Emrullah Taşkın, uluslararası nitelikteki 'Çukurova Bölgesel Havaalanı Projesi'nin bu anlamda oldukça önemli olduğunu ancak bunun yanında kentte konaklama yapılacak 5 yıldızlı otel sayısınınsa arttırılmasının bir zorunluluk olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin 'Şampiyonlar Ligi Finali'nin yanı sıra İzmir'in 2005 yılında 'Yaz Üniversite Oyunları'na (Universiade) ev sahipliği yapmasının önemli bir avantaj olduğunu savunan Taşkın, bunun yanında kente yeni spor tesisleri kazandırılması adına düğmeye basıldığını, konuyla ilgili olarak da çok ciddi çalışmaların hayata geçirildiği bilgisini verdi. Taşkın, olimpiyatlar için Adana'nın da organizasyona dahil edilebileceğini ancak bunun tam olarak netleştirilmediğini ifade ederek, önümüzdeki neyin nasıl ve ne şekilde yapılacağı konusunda da konsey üyelerine bilgi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2010 Cumartesi 10:48:00
Güncelleme :1 Mayıs 2010 Cumartesi 12:28:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?