2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin 3. Tarım Fuarı başlıyor

Forza Fuarcılık ve Organizasyon Hizmetleri A.Ş. ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası organizesinde düzenlenen Mersin Agrodays'08-Mersin 3. Tarım Fuarı yarın başlıyor.

Arazilerinin yüzde 25'inde tarım yapılan, ihracatın yüzde 30'unu tarım ve gıdanın oluşturduğu, bakliyat ihracatının da yüzde 80'ini üstlenen Mersin'de, Türkiye'nin en büyük tarım etkinliği düzenleniyor. Yenişehir Fuar Merkezi'nde 18 bin metrekare alanda düzenlenecek Mersin 3. Tarım Fuarı'na 10 ülkeden 200 firma katılacak.

Geçtiğimiz yıl katılım gösteren firmaların önemli bir bölümünün yurt dışından iş bağlantıları kurduğu fuara, bu yıl Güney Afrika, Almanya, İspanya, İngiltere, Suriye, Fransa, Sırbistan, Slovakya, Çin ve İtalya'dan da firmalar katılacak. Fuara ayrıca Bulgaristan, Romanya, Sudan, Suriye ve Irak'tan alım heyetleri gelecek.

Fuarda ABD, Avusturya, Belçika, Çin, Avustralya, Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Güney Afrika, Hindistan, Hollanda, İngiltere, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, Japonya, Kanada, Kore, Meksika, Romanya, Şili, Tayvan, Vietnam olmak üzere toplam 26 ülkeden firma temsilcilikleri yer alacak. Fuarda seracılık, yaş sebze ve meyve, tarım makineleri, ekipmanları, aksesuarları, sebze ve meyve işleme ve paketleme makineleri, tohum, gübre, bitki koruma ilaçları, sulama makine ve ekipmanları, organik tarım, süs bitkileri, peyzaj malzemeleri, büyük ve küçükbaş hayvanlar, hayvansal üretim makineleri, hayvancılık ekipmanları, balıkçılık ve balıkçılık ekipmanları, kümes hayvanları ve kümes ekipmanları, hayvan sağlığı ve veterinerlik hizmetleri sergilenebilecek.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in katılımıyla açılışı yarın yapılacak fuar, 2-5 Nisan tarihleri arasında 11.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2008 Pazartesi 13:05:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?