5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mersin 3 gündür yağmur altında

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, 3 gündür kentte etkili olan sağanak yağışa rağmen, kent merkezinde kayda değer bir sorunla karşılaşmadıklarını söyledi.

Özcan, bazı mahallelerde yaşanan sıkıntıların da kot farklılığından kaynaklandığını ve söz konusu bölgelere de anında müdahale edildiğini hatırlattı.

Mersin'de son 72 saatlik zaman diliminde metrekareye düşen yağış miktarının 80 kilograma yaklaştığını belirten Özcan, söz konusu miktarın da normalin üzerinde olduğuna dikkat çekildiğini belirtti. Özcan, kent genelinde gerçekleştirilen 80 kilometre uzunluğundaki altyapı ve yağmur suyu çalışmaları sayesinde bazı illerde yaşanan su baskınlarının Mersin'de yaşanmadığının altını çizdi.

Kentin bazı kesimlerinde altyapı çalışmaları henüz tam anlamıyla tamamlanmadığı için bir takım sıkıntılar yaşandığını ifade eden Özcan, bu bölgelerin de alt yapı çalışmasını en kısa sürede bitireceklerini anlattı.

Önceki yıllarda büyük sıkıntı yaşanan başta Adnan Menderes Bulvarı olmak üzere; Okan Merzeci Bulvarı, Kuvva-i Milliye Caddesi, 55 Sokak, Mehmet Akif Ersoy Caddesi, 217. Cadde, Burhan Felek Caddesi, İnönü Caddesi, İstiklal Caddesi, Hastane Caddesi, Çakmak Caddesi ve Mezitli'ye bağlı önemli caddelerde hiçbir sıkıntının yaşanmadığını kaydeden Özcan, yoğun ve etkili yağışın yarattığı su birikintilerinin kısa bir sürede çekildiğini vurguladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İşletmesi (MESKİ) ile birlikte Fen İşleri ve İtfaiye Daire Başkanlığı olmak üzere ilgili tüm birimlerinin 24 saat görev başında olduğunu da sözlerine ekleyen Özcan, şu ana kadar bu birimleri harekete geçirecek önemli bir sorunun yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 14:57:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?