4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin 44 dereceyle kavruldu

Mersin’de ısı tabelalarının kent merkezinde hava sıcaklığını gölgede 44 derece göstermesi ile cadde ve sokaklar boşalırken, vatandaşlar plajlara ve yaylalara akın etti.

Bunaltıcı hava nedeniyle Mersin’in kent merkezi hayalet kenti andırırken, Erdemli İlçesi’ne bağlı tatil beldesi Kızkalesi’nin sahilleri denizde yüzüp, serinlemek isteyenler tarafından dolduruldu. Kimi Mersinliler ise Çamlıyayla başta olmak üzere Torosların eteklerindeki yaylalara gidip, dağ havasında serinlemeyi tercih etti.

Meteoroloji yetkilileri, Mersin’de en düşük 28, en yüksek 34 derece sıcaklık olduğunu bildirirken, kentin muhtelif yerlerindeki termometreler 44 dereceyi gösterdi. Nem oranının sabah saatlerinde yüzde 90’lara dayandığı Mersin’de, boğucu sıcaktan bunalanlar tatil gününde sahil beldeleri ve yaylalara akın edince, kentin en işlek cadde ve sokakları sessizliğe büründü. Tarihi turistik Kızkalesi’ne akın edenler, Akdeniz’de kulaç atarak serinlerken, bazıları da Çamlıyayla başta olmak üzere Torosların eteklerindeki yaylalarda dağ havasıyla biraz olsun rahatladı.

Mersin kent merkezinde evlerinde duramayanlar ise parklara gidip, ağaçların gölgesinde vakit geçirmeye çalıştı. Çocuklar ise park görevlilerini çimleri sulamak için kullandığı hortumlar serinlemek için kullanırken, birbirlerini ıslatarak serinliği eğlenceye dönüştürdü.

.
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2010 Pazar 17:14:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?