5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mersin Ata'sını andı

ATATÜRK'ÜN, ÖLÜMÜNÜN 71. YILI

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 71. yıldönümünde Mersin'de de törenlerle anıldı.

Mersin Valiliği tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törene Vali Hüseyin Aksoy, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Karasabun, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, askeri ve mülki protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan anma etkinlikleri, saat 9.05'te yükselen siren sesleriyle birlikte 2 dakikalık saygı duruşuyla devam ederken, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı seslendirildi.

Tören, Vali Aksoy'un 'Şeref Defteri'ni imzalamasıyla son bulurken, Aksoy, deftere şu ifadeleri yazdı:

"Cumhuriyetimizi, bölünmez bütünlüğümüzü, birlik ve beraberliğimizi her koşulda koruyarak, aklın ve bilimin öncülüğünde, çağdaşlık yolunda gösterdiğiniz hedeflere ulaşmak için çalışmaktayız. Manevi varlığın, ilke ve devrimlerin sonsuza kadar bizlere güç vermeye ve yolumuzu aydınlatmaya devam edecek."

 ATATÜRK'ÜN SEVDİĞİ TÜRKÜLER OPERA SAHNESİNDE SESLENDİRİLDİ

Anma etkinlikleri Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle devam etti. 'Ata'yı Anıyoruz' adı altında organize edilen mini dinletide; Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) sanatçıları, Atatürk'en sevdiği türkülerin yanı sıra opera eserlerinden de seçkiler sundu. Orhan Kurtuldu'nun hazırlamış olduğu metin üzerinden Kenan Korbek'in sahneye uyarladığı anlatımlar yine Korbek ve Bengi İspir Özdülger tarafından seslendirildi. Soprano Nazlı Alptekin, mezzo soprano Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, tenor Mustafa Özer ve bas Hasan Berk'in solist olarak sahne aldığı etkinlikte, balerin Yaroslava Araptonova ve balet Ender Üçdemir de danslarıyla seslendirilen parçalara eşlik etti. Ahad Askerov'un piyonosu ile renk kattığı anma etkinliğinde ayrıca Mustafa Kemal Atatürk'ün en sevdiği opera eseri olarak bilinen; 'Tosca' adlı operadan Cavaradossi'nin aryası gibi çeşitli operalardan eserlerin yanı sıra yine Atatürk'ün sevdiği türküler de seslendirildi.

ATATÜRK'ÜN, ÖLÜMÜNÜN 71. YILI
ATATÜRK'ÜN, ÖLÜMÜNÜN 71. YILI
ATATÜRK'ÜN, ÖLÜMÜNÜN 71. YILI
ATATÜRK'ÜN, ÖLÜMÜNÜN 71. YILI
ATATÜRK'ÜN, ÖLÜMÜNÜN 71. YILI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2009 Salı 15:02:00
Güncelleme :10 Kasım 2009 Salı 15:22:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?