4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin 'Ata'sını unutmadı

MERSİN 'ATA'SINI UNUTMADI

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 72. yıldönümünde Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de çeşitli etkinliklerle anıldı. Saatler 9.05'i gösterdiğinde yükselen siren sesiyle birlikte kentte adeta hayat dururken, gerçekleştirilen anma törenineyse yoğun ilgi gösterildi.

Mersin Valiliği'nce organize edilen anma etkinlikleri ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Buradaki törene; Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kemal Sığırcıkoğlu'nun yanı sıra İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Bedri Dursun, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz de katılımcılar arasında yer aldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören saygı duruşu ve hemen ardından da Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan söylenmesiyle son bulurken, törene katılan bir kadın fenalaşarak alanda bulunan ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Törenin ardından anma etkinlikleri çerçevesinde Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa geçildi. Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunduğu törende Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerife Yorulmaz tarafından 'Atatürk ve Sanat' konulu bir sunum gerçekleştirildi. Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen '10 Kasım ve Atatürk Oratoryosu' adlı eserin de sunulduğu etkinlikte Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) Müdürü ve Sanat Yönetmeni Hasan Alptekin tarafından 'Şiirlerle Atatürk' sunumu yapıldı.

Öte yandan, tören çıkışında gazetecilerin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 72. ölüm yıldönümüyle ilgili olarak duygu ve düşünceleri sorduğu Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, 10 Kasım tarihinin aynı zamanda da Türk milletinin 'ölümsüz lideri'nin yolunda ilerlediği, Cumhuriyet'e tüm kurum ve kurallarıyla sahip çıkacağını tek yürek olarak dile getirdiği bir gün olduğunu vurguladı. Geride kalan 72 yıllık zaman diliminde Türk milletinin büyük kurtarıcısına gönülden bağlılığını, O'nun ülkülerini, düşüncelerini, ilke ve devrimlerini ödünsüzce yaşatarak kanıtladığı gibi bu kararlılığını da kuşaktan kuşağa aktararak sürdürdüğünü söyledi. Güzeloğlu, "Ne mutlu ki, Türk ulusu, kendisine aydınlık yarınların kapılarını açan Yüce Atası'na bağlılığını ve sevgisini, ülkenin her köşesinde ortak düşünce ve duygularla göstermektedir" diye konuştu.

MERSİN 'ATA'SINI UNUTMADI
MERSİN 'ATA'SINI UNUTMADI
MERSİN 'ATA'SINI UNUTMADI
MERSİN 'ATA'SINI UNUTMADI
MERSİN 'ATA'SINI UNUTMADI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2010 Çarşamba 11:37:02
Güncelleme :10 Kasım 2010 Çarşamba 16:05:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?