4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin Barosu hatıra ormanı kuruldu

MERSİN BAROSU HATIRA ORMANI KURULDU

Mersin Barosu'na bağlı avukatlar, aileleriyle birlikte fidan dikerek hatıra ormanı tesis etti.

21 Mart Dünya Ormancılık Günü etkinlikleri çerçevesinde Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Çevre Orman İl Müdürlüğü ve Mersin Baro Başkanlığı'nca Toroslar ilçesi Sarnıç mevkiinde hatıra ormanı tesis edildi.

Avukatların, aileleriyle birlikte katıldığı fidan dikme etkinliğinde konuşan Mersin Barosu Başkanı Hulki Özel, çevreye ve ormana karşı duyarlı olduklarını söyledi. Mersin Barosu olarak '4122 Sayılı Milli Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği' kapsamında sorumluluklarının bilincinde olduklarını ifade eden Özel, "Ağaçlandırma faaliyetlerine maddi kaynak aktardık, bunun neticesinde 80 dönüm hatıra ormanı tesis ettik. 7 bin 500 adet değişik türlerden servi, harnup, defne, badem, zeytin ve fıstık çamı fidanı diktik. Bu tür etkinliklerimize ciddi destek veren avukatlarımıza, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ne ve Çevre Orman İl Müdürlüğü'ne teşekkür ederim" dedi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara ise, yaşadığımız yüzyılda küresel ısınma ve iklim değişikliğinin çok ciddi oranda hissedildiğini belirterek, "Bu olumsuz gidişatın olumluya çevrilmesi için yapılması gereken en önemli görevlerden biri de orman alanlarımızın korunması ve orman varlığının arttırılmasıdır. Bu kapsamda Çevre Orman Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü olarak çok yoğun çalışmalar yürütülmektedir. Ülkemiz, orman varlığını arttıran birkaç ülkeden biridir. Milli Ağaçlandırma Seferberliği çerçevesinde, 2009 yılında 500 bin hektar ağaçlandırma yapıldı. 2008-2012 yılları arasında 2 milyon 300 bin hektar saha ağaçlandırılması yapılacak. Bu çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor" diye konuştu.

Mersin’de de 2009 yılında 18 bin hektar ağaçlandırma yapıldığını kaydeden Gözükara, "Bu kapsamda her Mersinli için Toroslara 6 fidan diktik, 4 bin tohum ektik ve 100 metrekare ağaçlandırma yaptık" dedi.

MERSİN BAROSU HATIRA ORMANI KURULDU
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 14:21:00
Güncelleme :15 Mart 2010 Pazartesi 14:33:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?