4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin Barosu 'seçim'e hazırlanıyor

MERSİN BAROSU 'SEÇİM'E HAZIRLANIYOR

Mersin Barosu'nda 'başkanlık' yarışı kızışıyor. Entelektüel, katılımcı ve paylaşımcı bir baro için başkanlığa adaylığını açıklayan Avukat Alpay Antmen, göreve gelmeleri halinde de çağdışı anlayışlara karşı duruş sergileyecekleri gibi toplumda hukukun üstünlüğü ilkesinin yerleşmesine katkı sunacaklarını söyledi.

Alpay Antmen, başkanlığa adaylığıyla ilgili olarak yapmış olduğu açıklamasında; Mersin Barosu'nu daha demokratik, daha çağdaş, daha paylaşımcı ve daha etkin ve etkileyici hale getirebilmenin çabası içinde olduklarını kaydetti. Başkanlık görevine getirilmesi halinde Adliye içinde veya dışında adaletin üç saç ayağından olmazsa olmazlarından biri olarak öne çıkan; 'savunma kurumu'nu temsil eden avukatların, kamu görevi yaptığını herkese göstereceklerini belirten Antmen, avukatlara yapılan saldırı, mesleklerini icra esnasında karşılaşılan sorun ve yaşadıkları özel sorunlarda da baro olarak üyelerinin yanında olacaklarını anlattı.

Antmen, "2001 yılında 'Avukatlık Yasası'nda yapılan değişikliklerle hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmak, korumak ve bu kavramlara işlerlik kazandırmak görevi barolara verilmiştir. Bu noktada baro; insan hakları, kadın hakları, çocuk hakları ve en önemlisi avukat hakları ihlallerinde derhal üzerine düşen görevleri yerine getirecektir. Ülkemizde ve şehrimizdeki ulusal ve yerel tüm sorunlara, özellikle tüm mesleki sorunlara duyarsız kalınmayarak, mesleğin ve şehrin itici güçlerinden biri olunacaktır. Baro kısır günlük siyasete bulaştırılmayacak, baro başkanı hiçbir siyasi partiye yakın durmayacak, başkanlık makamı siyasette basamak olarak kullanılmayacak" dedi.

Baronun, çağdışı anlayışlara karşı duruş sergilemeye devam edeceğini, toplumda hukukun üstünlüğü ilkesinin yerleşmesine katkı sağlayacağı gibi evrensel değerlerden, temel insan hak ve özgürlüklerinden, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışından yana tavır koyacağını ifade eden Antmen, bu yönde taraf olacaklarını, doğru ve iyi şeyleri alkışladıkları gibi muhalif duruşlarını da sürdüreceklerini söyledi. Antmen, "Baromuz, meslek ve hukuk örgütü, demokratik baskı grubu olarak, gerek ülke içinde, gerek ülke dışında resmi veya özel kurum, örgüt ve kişilerle eşitler arası ilişkiler kuracak ve varlık sebebini ifa edecek. Kentimize bir Adalet Meslek Lisesi kazandırılması için çalışmalara zaman kaybedilmeden başlanacak" diye konuştu.

Baronun, mesleki sorunların yanında toplumsal muhalefet görevini de evrensel hukuka ve insan hakları ilkelerine bağlı, etkin bir şekilde yapması, çevrenin ve doğal kaynakların korunması, Mersin'de ve Türkiye'de meydana gelen her türlü hak ihlallerine karşı tavır geliştirmesi, bu konularda öncülük ve önderlik etmesi baronun asli görevi olacağını anlatan Antmen, baro yönetmeninse insan ilişkilerinde iyi olmanın yeterli olmayacağının bilgi birikimi, tecrübe, çalışkanlık, sınırsız bir azim ve katılımcılıkta gerektirdiğini vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 13:02:03
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 13:04:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?