30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Mersin Barosu'na tarihi bina

MERSİN BAROSU'NA TARİHİ BİNA

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Avukatlar Günü'nde avukatlara müjde vererek, eski binalardan birinin restore edilerek Mersin Barosu'na tahsis edileceğini bildirdi.

Mersin Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü'nü Kültür Merkezi bahçesinde verdiği kokteylle kutladı. Kokteyle Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da katılarak, avukatları bu özel günlerinde yalnız bırakmadı. Mersin Baro Başkanı Hulki Özel tarafından karşılanan Vali Güzeloğlu, kokteyle katılan çok sayıda avukatla sohbet etti.

Güzeloğlu, burada yaptığı konuşmada, Mersin Barosu'nun kurumsallaşmada ve üye sayısı anlamında Türkiye'nin çok güçlü ve köklü barolarından biri olduğunu söyledi. Baronun, kentin sosyal, toplumsal ve her yönden gelişimine çok değerli katkılar sağladığının altını çizen Güzeloğlu, çağdaş bir toplumun, avukatların üstleneceği sorumlulukla doğrudan ilintili olduğunu belirtti. Güzeloğlu, “Hukukçu ve avukat kimliği, hukuk alanı dışında, yaşadığı çevrenin tüm sorunlarına duyarlı, onlarla ilintili ve ilişkili çözüm önerilerini geliştirici, gelişme sürecine katkı koyan ve destek verici bir kimliktir. Çağdaş bir toplum, gelişmiş bir ülke ve insan haklarına dayalı, her yönüyle gelişmiş bir toplum ölçeği ancak bu anlamdaki bir sorumluluğun üstlenilmesi ve yerine getirilmesiyle doğrudan ilintilidir” dedi.

Avukatlara bir de müjde veren Vali Güzeloğlu, 'Tarihe Saygı ve Gülümseyen Mersin' projesi kapsamında restore edilecek eski binalardan birinin Mersin Barosu'na tahsis edileceğini kaydetti.

Mersin Baro Başkanı Hulki Özel de adil bir yargının güçlü ve bağımsız bir savunmayla mümkün olabileceğini, bunun da en temel insan haklarından birisi olduğunu vurguladı. Özel, Avukatlar Günü dolayısıyla hafta boyunca çeşitli seminerler ve etkinlikler düzenleyeceklerini de sözlerine ekledi.

MERSİN BAROSU'NA TARİHİ BİNA
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2011 Çarşamba 12:57:03
Güncelleme :6 Nisan 2011 Çarşamba 13:52:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?