4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin Barosu'nda seçime doğru

MERSİN BAROSU'NDA 'BAŞKANLIK' SEÇİMİNE DOĞRU

Mersin Barosu Başkan Adayı Alpay Antmen, şeffaf bir yönetim anlayışını benimsedikleri gibi Baro'nun mali ve idari açıdan şeffaflığının sağlanacağını belirterek, herkesin katılıp, görüş ve düşüncelerini özgürce dile getirebileceği; 'Ortak Akıl Meclisi'ni de periyodik olarak toplayacaklarını söyledi.

Ekim ayında yapılacak olan kongreye ekip olara hazır olduklarını anlatan Antmen, başkanlık görevine getirilmeleri halinde çağdaş bir yönetim anlayışını hayata geçirecekleri gibi 'katılımcılık' ilkesinin de kendilerinin olmazsa olmazı olacağını kaydetti. Antmen, başkan ve yönetim kurulunun seçimden seçime denetlenmesinin yerine herkesin katılıp, görüş ve düşüncelerini özgürce dile getirebileceği 'Ortak Akıl Meclisi'ni periyodik olarak toplayacaklarının sözünü de verdi. Şeffaf bir Baro yönetimi anlayışıyla

avukatları alınan kararlar ve yapılan harcamalar konusunda bilgilendireceklerini anlatan Antmen, "Bu bağlamda, Mersin Barosu'nun mali ve idari şeffaflığı mutlaka sağlanacaktır" dedi.

Temsil ve ağırlama giderlerinin en az düzeye indirileceğini, etkin ekonomik önlemlerle Baro kaynaklarının avukatların eşitçe yararlanmasına sunulacağını vaat eden Antmen, bununla birlikte 'Mersin Avukat Evi Projesi'ni hayata geçirip, avukatların ekonomik sorunlarının çözülmesine yönelik çalışmalar yapılacaklarını kaydetti. Baro bünyesindeki komisyonlar aktif ve etkin hale getirileceğinin altını çizen Antmen, bununla birlikte; 'İnsan Hakları', 'Çocuk Hakları', 'Kadın Hakları' ile 'Avukat Hakları' adı

altında merkezi birimlerin de faaliyete geçirileceğini, Baro komisyonlarında atama yerine demokratik seçim usulü benimseneceğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2010 Pazar 21:22:04
Güncelleme :6 Eylül 2010 Pazartesi 17:32:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?