9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin Barosu'ndan kokteylli açılış

Mersin Barosu tarafından Baro Lokali'nde 2007-2008 adli yılı açılış kokteyli düzenlendi.


Mersin Barosu avukatlarının yoğun ilgi gösterdiği kokteyle Vali Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şerif Eren, Jandarma Alay Komutanı Cahit Hüsrev Şen ve CHP Milletvekili İsa Gök de katıldı.


Açış konuşmasını yapan Mersin Barosu Başkan Vekili Uğur Uğuz, yargı sorunlarının her yıl söylenen ve bilinen sorunlar olduğunu ifade ederek, "Devletin temeli olan bağımsız yargı, her türlü siyasi tercihin üzerinde, herkes için güvencedir. Yargı bağımsızlığından bahsedebilmek için yargıç ve savcıların, siyasi iktidarların tasarruflarının dışında tutulması gerekir" dedi.


Mevcut adliye binasının yetersiz olduğunu da kaydeden Uğuz, adalet hizmetinin, ciddiyet ve niteliğine uygun olarak daha iyi yürütülmesi için personel ve bina eksiğinin bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi.


Hesapsızca açılan hukuk fakültelerinden, her yıl mezun olan binlerce diplomalı gencin mesleğe atıldığını ve avukat sayısının sürekli arttığını vurgulayan Uğur Uğuz, "Avukatlık sınavının kaldırılmış olmasının sakıncalarını giderebilmek için çok sıkı staj uygulaması yapıyoruz. Ceza Muhakemesi Yasası gereği zorunlu müdafii atanması, görev yapması ve ücretinin ödenmesi konusunda olağanüstü bir geçiş süreci yaşadık. Sonuçta bu uygulamanın çerçevesinin daraltılması ve ödemelerin Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla yapılmasına karar verildi. Ödemelerin bu yolla yapılması doğru olmamıştır. Baro tarafından görevlendirilen müdafii ücretinin, avukatlık asgari ücret tarifesinden farklı olmasının hiçbir hukuki gerekçesi yoktur" diye konuştu.


Baro Başkan Vekili Avukat Uğur Uğuz, yeni oluşan Meclis'in demokrasinin önündeki engelleri kaldırmaya yönelik çalışmalar ve yasalar yapmasını arzu ettiklerini de sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2007 Cuma 14:18:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?