5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mersin bayrama hazır

Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz, 20 Eylül Pazar günü başlayacak ve 3 gün sürecek olan Ramazan Bayramı süresince ve öncesinde vatandaşların huzur ve güvenlik içerisinde bayramını kutlamaları ve alışveriş yapmaları için gerekli tüm emniyet tedbirlerinin alındığını söyledi.

Öksüz, yaptığı yazılı açıklamada, Ramazan Bayramı nedeniyle Mersin Emniyet Müdürlüğü olarak kent genelinde bir dizi tedbir ve önlem planlanarak uygulamaya konulduğunu bildirdi.

Bayram öncesi alışveriş merkezlerinin bulunduğu yerlerde kalabalık ortamların meydana geleceği göz önünde bulundurularak kapkaç, hırsızlık, yankesicilik ve benzeri suçların önlenmesi için bahse konu yerler ve büyük süpermarketler civarında motorize devriye hizmetlerinin arttırıldığını, sivil ve resmi yaya devriyeler oluşturularak göreve başladığını kaydeden Öksüz, Ramazan Bayramı'nın ilk günü de camilerde tedbirler alınacağını belirtti.

Özellikle arife ve bayramın ilk günü şehir mezarlığında aşırı yoğunluk olduğunu, vatandaşların özel araçları ile mezarlığa gelerek gelişi güzel park yaptıktan sonra mezarlığa girdiğini hatırlatan Öksüz, "Bilindiği gibi bu tür özel durumlar fırsat avcıları için bulunmaz zamanlardır. İnsanların duygusallığından ve merhametinden yararlanmak isteyen dilenciler, dolandırıcılar ve yankesicilere özellikle dikkat edilmesi gerekmektedir. Yine araçlarda kıymetli eşya, para, çanta gibi eşyaların açıkta bulundurulmaması önemlidir. Vatandaşlarımızın özel araç yerine toplu ulaşım araçlarını tercih etmeleri çok daha iyi olacaktır. Bu olumsuz durumların olmaması için arefe gününden itibaren şehir mezarlığında da gerekli tedbirler aldırılacaktır" dedi.

Bayram nedeniyle '155 Polis İmdat' telefonu görevlilerinin sayısının da arttırılacağını dile getiren Öksüz, özellikle bayramlarda yaşanan trafik kazalarına da değinerek, "Bayram süresince şehir içi ve şehirlerarası güzergahta görev yapan görevlilerimizin tamamı denetimlerine devam edeceklerdir. Kazaların yoğunlaştığı noktalar başta olmak üzere özellikle aşırı süratli ve alkollü araç kullanımının önlenmesine yönelik uygulamalar arttırılacaktır. Ayrıca Bölge Trafik Şube Müdürlüğü sorumluluk alanında oluşacak trafik yoğunluğunda vatandaşlarımızın daha güvenli ve rahat seyahat etmeleri için Pozantı-Tarsus TEM otoyolunda denetimlerimiz arttırılmıştır. Özellikle kaza oranlarında büyük yer tutan hız kurallarını ihlallere karşı Pozantı-Tarsus TEM otoyolu güzergahında üç ayrı noktada radar kontrol noktası oluşturulmuştur. Ayrıca araç sürücüleri kazaların yoğunlaştığı saatlerde görevli ekiplerimizce megafonla sesli olarak hatalara karşı uyarılmakta, daha duyarlı bulunmaları sağlanmaktadır" diye konuştu.

Ayrıca, otogar ve tren garında denetimlerin arttırılacağını, şartları ve belgeleri uygun olmayan araçların şehirlerarası yollara çıkmasına izin verilmeyeceğini vurgulayan Öksüz, şöyle devam etti;

"Bayramlarda bazı aileler çeşitli sebeplerle evlerinden ayrılıp il dışına gitmekte ve dolayısıyla evleri boş kalmaktadır. Böyle durumlar hırsızların iştahını kabartabilir. Yine yoğun bayramlaşma trafiği binaya girip çıkanların kontrolünü de zorlaştıracaktır. Bu sebeple bina ve sitelerde ziyaret amacıyla da olsa binaya gelenlerin kontrolünün yapılması, sahibi il dışında bulunan ev veya dairelerin komşular tarafından kontrolü ve şüpheli durumların vakit geçirilmeden 155 telefonuna bildirilmesi vatandaşlarımızdan talebimizdir."

Öksüz, açıklamasının sonunda Mersinlilerin Ramazan Bayramı'nı kutlayarak, huzurlu bir bayram geçirmelerini temenni etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 14:42:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?