5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mersin BB iddialı hazırlanıyor

 Beko Basketbol Ligi'nin 20. haftasında kendi evinde Türk Telekom'u ağırlayacak olan Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde tüm hesaplar galibiyet üzerine yapılıyor.

Başantrenör Ahmet Kandemir, geçen hafta Aliağa Petkim ile deplasmanda play-off açısından çok önemli bir sıralama maçına çıktıklarını hatırlatarak, "Aliağa Petkim, play-off'a kalma yolundaki rakiplerimizden sadece biriydi. Kazanmamız halinde ciddi bir avantaj yakalayacaktır. Maçın genelinde iyi oynayan taraf bizdik. Bu karşılaşmadan galip gelerek, önemli bir avantaj yakaladığımıza inanıyorum" dedi.

Ligde Cumartesi günü Türk Telekom ile karşılaşacaklarını hatırlatan Kandemir, sezon başından bu yana birçok kez 'seri galibiyet' yakaladıklarını, ancak bunu bir türlü sürdüremediklerini vurguladı. Kandemir, "Eğer siz ligi üst sıralarda bitirip, play-off'a kalmak istiyorsanız mutlaka 4-5 maçlık bir galibiyet serisi almanız gerekiyor. Biz, ligin ikinci yarısına sadece Beşiktaş Cola Turka mağlubiyeti dışında 3 maçı kazanarak girdik" diye konuştu.

Türk Telekom ve hemen ardından da Darüşafaka ile çok önemli bir puan savaşına çıkacaklarını dile getiren Kandemir, her iki karşılaşmadan da alacakları galibiyetin kendilerine play-off açısından çok ciddi bir avantaj sağlayacağının altını çizdi.

Teknosa Türkiye Kupası nedeniyle lige verilen bir haftalık arayı da değerlendiren Kandemir, bu durumun çalışma temposunu değiştirdiğini, yabancı oyuncuların da ara nedeniyle ülkelerine gitmeleri nedeniyle takımdan ayrı kaldığını belirterek, "Lige verilen ara oyuncuları psikolojik olarak da etkiliyor, takım iyi giderken verilen ara sonrasında lige tam olarak konsantre olamıyor ve düşüş başlıyor, bazen de tam tersi bir durumda kötü giden bir takımın yeniden yükselişe geçmesine olanak sağlıyor" diye konuştu.

Lige verilen arada hazırlık maçı yapacak takım bulamadıklarına işaret eden Kandemir, "İstanbul, Ankara ve İzmir'de birçok takım var. Ve bu tür dönemleri kendi aralarında maç yaparak geçiriyorlar. Ancak bu durum bizim dezavantajımız oluyor" dedi.

Sezon başından bu yana öncelikli hedeflerinin ligde ilk 6'ya kalmak olduğunu hatırlatan Kandemir, play-off açısından da avantaj sağlayabilmeleri noktasında da ligde ilk 4'te yer alan takımları yenmek zorunda olduklarını söyledi. Şu anda ligde 6. sırada yer aldıklarını ifade eden Kandemir, üst üstte alınan 2 galibiyetle sıralamada çok iyi bir noktaya ulaşabileceklerini, aksine 2 maçlık yenilginin kendilerini alt sıralara doğru indirebileceğini vurguladı. Kandemir, "Şu ana kadar 5. sıradaki takımla aynı sırada olmamız bugüne kadarki performansımızın iyiye doğru gittiğinin göstergesidir. Türk Telekom'un ardından ilk 4'te yer alan takımla da oynamış olacağız ve bu da bizim için avantaj olabilir. Alacağımız galibiyetler de bizi üst sıralara taşır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 12:05:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?