2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin Belediyesi'nden Otistik çocuklara destek

Dernek Başkanı Mustafa Özsaygı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç’i makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Mustafa Özsaygı, otistik çocukların sorunlarının çözümü için İbrahim Genç’ten yardım istedi. Otistik çocukların eğitiminin büyük önem taşıdığına dikkat çeken Özsaygı, özel eğitim alması gereken bazı çocukların ailelerinin zor durumda olduğunu, eğitim ve sağlık giderlerini karşılayamadıklarını söyledi.

Otistik Çocukları Koruma ve Eğitim Derneği Başkanı Mustafa Özsaygı, "Bu aileler için iş imkanı oluşturursanız sorunlarına büyük ölçüde çare bulmuş olacaksınız. Hizmetlerimizi daha iyi yapabilmemiz için fiziki bir mekana ve bilgisayara ihtiyacımız var. Ayrıca belediye otobüslerinden ücretsiz olarak yararlanmak istiyoruz" dedi.


Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç de olanakları ölçüsünde gereken yardımları yapmaya hazır olduklarını bildirdi. "Otistik çocukların ailelerinin iş ihtiyacını, belediyemizde personel ihtiyacımız olduğu zaman dikkate alacağız" diyen Genç, hayata geçirecekleri bazı projeler ile sağlık ve eğitim giderlerini karşılamış olacaklarını söyledi. Yılbaşında hizmete girecek olan Belediye Polikliniği’nde tüm vatandaşların ücretsiz muayene olacaklarını belirten İbrahim Genç, ayrıca 2005-2006 Eğitim-Öğretim Yılı’nda Yenişehir Belediyesi ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla ihtiyaç sahibi bazı öğrencilere burs sağlayacaklarını kaydetti.

MERSİN (İHA) -
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2004 Pazar 15:57:44
Güncelleme :29 Ağustos 2004 Pazar 16:00:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?