4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin-Beyrut arası kısalacak

MERSİN İLE BEYRUT ARASINDAKİ MESAFE KISALACAK

Mersin ile Beyrut arasındaki mesafe kısalacak, Türkiye ile Lübnan arasındaki dostluklar daha da pekiştirilecek. 'Mersin-Beyrut-Tripoli' arasındaki feribot seferleri, 13 Aralık 2010 tarihi itibariyle başlayacak. Kış döneminde haftada bir kez düzenlenecek olan seferler, kendi alanında Akdeniz'in en lüks yatı olarak öne çıkan; 'Azzurra' adlı yatla gerçekleştirileceği bildirildi.

 "MERSİN, SADECE TÜRKİYE'DE DEĞİL DÜNYA ÖLÇEĞİDE TAKİP EDİLİYOR"

Feribot seferleriyle ilgili olarak, iki ülke arasındaki deniz ulaşımını sağlayacak olan 'Azzurra' adlı yatta bir tanıtım kokteyli düzenlendi. Etkinliğe; Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Kemal Sığırcıkoğlu'nun yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Burada konuşan Vali Güzeloğlu, Mersin'de yaşanan gelişmelerin sadece Türkiye'de değil, aynı zamanda da dünya ölçeğinde yakından takip edildiğini, son yapılan İtalya

gezisinde de buna bizzat tanıklık ettiklerini anlattı. Yakın bir gelecekte kentin başta turizm olmak üzere tarım, ticaret ve ekonomide mevcut potansiyeliyle birlikte Türkiye'yi; Ortadoğu ve Orta Asya'ya bağlayacağının öngörüldüğünü hatırlatan Güzeloğlu, bu konuda yapılan yorumların 'duygusal bir yorum' olmaktan ziyade 'gerçekçi bir değerlendirme' olduğunun altını çizdi.

"KENDİMİZE, KENTİMİZE VE ÜLKEMİZE HER ZAMAN GÜVENMELİYİZ"

Türkiye'de, Doğu Akdeniz çanağında turizm alanında işlenebilecek tek merkezin Mersin olduğunu savunan Güzeloğlu, kentte turizm alanında yapılan yatırımlara dikkat çekti. Türkiye'nin, Ortadoğu ve dünyada siyasi, sosyal ve ekonomik alanda sözü dinlenen bir ülke olduğunu kaydeden Güzeloğlu, Mersin'in de Türkiye'nin bu konumunu pekiştirip güçlendiren bir misyon üstlendiğini söyledi. 'Mersin-Beyrut-Tripoli' arasındaki feribot seferlerinin, Türkiye ile Lübnan arasında bir 'dostluk köprüsü' kurulmasının da

ötesinde karşılıklı olarak daha güzel bir geleceğin kurgulanması adına atılan önemli bir adım olduğunu ifade eden Hasan Güzeloğlu, atılan adımların önümüzdeki süreçte daha da hızlanacağını belirtti. Güzeloğlu, "Her zaman kendinize, kentinize ve ülkenize güvenin. Bunu yaparken de heyecan duyacağız. Ben bugün burada bu heyecanı görüyorum" diye konuştu.

"MERSİN İÇİN TÜNELİN SONUNDAKİ IŞIK GÖRÜNDÜ"

Mersin'in bugünü adına küçük ancak geleceği adına büyük bir tohum atıldığını savunan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ise, 'Mersin-Beyrut-Tripoli' arasında düzenlenecek olan feribot seferlerinin önemine dikkat çekti. Merin için artık tünelin sonundaki ışığın göründüğünü, aydınlık bir geleceğin beklenildiğini savunan Aşut, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Yeter ki birliğimizi, beraberliğimizi koruyalım. Yeter ki, Mersin için kim bir çivi çakıyorsa onu destekleyelim. Yeter ki, ekmeğini yediğimiz bu kenti sevelim. Mersin ve Mersin'in güzel insanları buna layık."

"AZZURRA, AKDENİZ'İN KENDİ ALANINDAKİ EN LÜKS YATI"

Feribot seferleri hakkında bilgiler veren Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, Fergün Denizcilik'e ait olan 'Azzurra' adlı yatın 97 metre uzunluğunda ve 700 yolcu kapasitesine sahip olduğunu, maksimum 18 deniz mili hıza ulaşabildiğini anlattı. Olcar, Mersin ile Tripoli arasındaki mesafenin 150 deniz mili olduğunu, seferlerin de gece Mersin'den yola çıkılarak ertesi günün sabahında Tripoli'ye ulaşılacak şekilde planlandığını kaydeden Olcar, deniz ulaşımını sağlayacak olan yatın da Akdeniz'in kendi

alanındaki en lüks yat olduğuna dikkat çekti. Olcar, "Yatımız, 20 TIR veya 30 kamyon veya 200 otomobil kapasiteye sahip. Seferler kış döneminde pazartesi ve perşembe günleri haftada bir gün, yaz dönemindeyse her gün düzenlenecek" dedi.

"MERSİN, ANTALYA'YI 10 YILDA YAKALAYABİLİR"

Fergün Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Küçük de, kurum olarak Türkiye'de deniz ulaşımı sektöründeki ilk özel firma olduklarını, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasındaki deniz ulaşımını yerine getirerek, Anavatan ile Yavru Vatanı birbirine yakınlaştırdıklarını ifade etti. Küçük, 'Mersin-Beyrut-Tripoli' arasındaki seferleri önümüzdeki dönemde daha da genişletip, Mısır'a kadar uzatmak istediklerini açıkladı. Antalya'nın 15 yılda kalkındığını hatırlatan Küçük, Mersin'in turizm ve

ticaret alanındaki potansiyelini işler kılarak 10 yılda Antalya'yı yakalayabileceğini, ancak bunun için de kentin tüm dinamiklerinin ortak hareket etmesi gerektiğini belirtti. Küçük, konuşmasının ardından Vali Hasan Güzeloğlu'na gemi dümeninden yapılan bir plaket takdim ederken, Güzeloğlu beraberindeki heyetle daha sonra yatı inceledi.

MERSİN İLE BEYRUT ARASINDAKİ MESAFE KISALACAK
MERSİN İLE BEYRUT ARASINDAKİ MESAFE KISALACAK
MERSİN İLE BEYRUT ARASINDAKİ MESAFE KISALACAK
MERSİN İLE BEYRUT ARASINDAKİ MESAFE KISALACAK
MERSİN İLE BEYRUT ARASINDAKİ MESAFE KISALACAK
İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2010 Cumartesi 18:04:00
Güncelleme :11 Aralık 2010 Cumartesi 18:23:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?