4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin cephesinden hakeme tepki

MERSİN CEPHESİNDEN HAKEME TEPKİ

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Mersin İdman Yurdu'nda, 3-1 kaybedilen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçının yankıları devam ediyor.

Söz konusu mücadelede verdiği karar nedeniyle hakem Zafer Demir eleştiri oklarının hedefinde yer alıyor.

Mersin İdman Yurdu futbolcusu Tuna Kaya, ligde henüz 10. haftaya girmelerine karşın Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçının kendileri açısından bir 'dönüm noktası' niteliği taşıdığını ve bu bilinçle sahaya çıktıklarını anlattı. Her ne kadar sahada iyi mücadele eden iki takım olmasına karşın, hakem Zafer Demir'in verdiği penaltı kararları, gösterdiği kartlarla birlikte maçın önüne geçtiğini savunan Kaya, hakem faktörünü aşamadıkları gibi Demir'in yanlı bir tutum sergilediğini öne sürdü.

Kaya, "Bir takım bu kadar da deforme edilemez. Hakem, bu maçı bize vermemek için elinden geleni yaptı. Sertaç'ın oyundan atılmasıyla 10 kişi kaldık ama mücadeleden kopmadık. Kendimize yakışan futbolu oynamaya çalıştık ancak rakipten de atılması gereken oyuncular vardı. Ancak Zafer Demir bunu yapmadı, yapmadığı gibi de Nurullah'a kırmızı kart gösterdi ve 9 kişi kaldık. Söyleyecek hiçbir şey yok aslında. Pas yapıyoruz, oyun oynuyoruz güzel futbol konuşmak gerekirken bugün burada hakemi konuşuyoruz.

Kartlardan sonra biz futbolcuları rencide edecek şekilde mimik hareketleri böyle bir şey olamaz ya anlamıyorum bunu" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşısında ortaya konulan futboldan çok hakem faktörünün konuşulması gerektiğini savunan bir diğer Mersin İdman Yurdu futbolcusu Erdal Güneş de, sahaya güzel bir futbol yansıtabilmek için ellerinden geleni yapmalarına karşın, Zafer Demir'in bunun önüne geçtiğini savundu. Demir'in art niyetli bir yönetim sergilemesinin yanında gösterdiği kartlar sonrasında kendilerini küçümseyici ve tahrik edici tavır ve davranışlarda bulunduğunu iddia eden Güneş, bunun da kabul

edilebilir bir durum olmadığının altını çizdi.

Güneş, konuşmasını da şöyle sürdürdü:

"Bu lig hakemlerin staj yeri olmaması lazım. 8-10 hafta hiç maç almamış bir hakemin böylesine kritik bir mücadelede görevlendirilerek, staj yaptırılmaması lazım. Verilen kartlar doğru ya da yanlış olabilir ancak gösterilen kartlardan sonra Zafer Demir'in davranışları, bir insan onuruyla oynamaktır. Ben sahada bunu hissettim."

MERSİN CEPHESİNDEN HAKEME TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2010 Pazartesi 15:52:01
Güncelleme :1 Kasım 2010 Pazartesi 17:01:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?