2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin CHP'den SHP'ye geçenlerin sayısı artıyor

Mersin'de CHP'den kopup SHP'ye geçenlerin sayısı artıyor. Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylarından Musa Timur ve bazı arkadaşları, CHP'den istifa ettiklerini, bugün kamuoyuna açıkladı.
CHP'nin önde gelen isimlerinden olan ve yıllardır CHP içinde siyaset yapan Musa Timur, Adnan Taftaf, Ayşe Gönül Göçmen gibi küskünler bugün Taksim Grup Otel'de basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıya SHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fikri Sağlar, alt birim Yenişehir Belediye Başkan adayı Ali Özveren ve alt birim Toroslar Belediye Başkan adayı Ahmet Özer de katıldı.
Toplantıda CHP'den istifa ettiğini ve SHP'yi destekleyeceğini açıklayan Musa Timur, siyasetin toplumun geleceği için yapıldığını, şeffaf ve dürüst olması gerektiğini söyledi.
"Siyasetin inançla, yürekle, millet ve memleket için yapılması gerekir. Ama günümüzde böyle yapıldığını görmüyoruz" diyen Timur, CHP'de geçmişten gelen bir rahatsızlık olduğunu belirtti.
Timur, bir soru üzerine seçime az bir süre kalmasına rağmen, bugüne kadar CHP'ye kazandırdıkları kişileri SHP saflarına çekmek için çaba sarf edeceğini de belirtti.
SHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fikri Sağlar da, bu desteği bir şans olarak değerlendirerek, Mersin'in geleceğini aydınlatacaklarını ifade etti.
MERSIN - IHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2004 Çarşamba 15:14:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?