4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

'Mersin Çiçekleri' projesi tamamlandı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Mersin Şube Başkanı Sacide Uluğ, birisi için yakılan her ışığın aynı zamanda bireyin kendi yolunu aydınlattığını, eğitim alanında yapılan her çalışmanın da geleceğin hazırlanması noktasında temele koyulan bir tuğla olduğunu söyledi.

ÇYDD Mersin Şubesi tarafından, dar gelirli ailelerin başarılı olan ancak eğitimine devam edemeyen kızlarının okutulması amacıyla uygulamaya konulan 'Mersin Çiçekleri' projesi tamamlandı. Projenin hayata geçirilmesinde katkıları olan okul yöneticileri ve dernek üyeleriyse Harbiye Kule Restaurant'ta düzenlenen gecede bir araya geldi.

Burada konuşan Şube Başkanı Sacide Uluğ, projenin 5 yıl önce 'Toros Çiçekleri' adı altında Özel Mersin Toros Koleji ile ortaklaşa hayata geçirildiğini hatırlatarak, Özel Akdeniz Palmiye Koleji ve Özel İçel Koleji'nin de projeye dahil edilmesiyle birlikte daha geniş bir kitleye ulaştıklarını ve çalışmaların; 'Mersin Çiçekleri' adı altında yürütülmeye devam ettiğini anlattı.

Uluğ, proje kapsamında bugüne kadar toplam 38 kız öğrencinin mezun olduğu bilgisini de vererek, söz konusu öğrencilerin de aynı zamanda okullarını dereceyle tamamladığını ve ÇYDD'nin gururu olduklarını dile getirdi.

Bugün Türkiye'nin henüz istenilen noktada olmadığını ve bu nedenle de çok çalışılması gerektiğini ifade eden Uluğ, "İsteğimiz nedir diye sorarsanız; size bu projeyi sürdürmek istediğimizi söyleriz. Bu güzide okullarımız da kabul ederse 'Mersin Çiçekleri Projesi'ni önümüzdeki dönemde de sürdürmeyi arzu ediyoruz. Birisi için bir ışık yaktığınızda aslında kendi yolunuzu aydınlatırsınız. Eğitim adına her ne yaparsanız, aslında geleceği hazırlamak için bir tuğla koyarsınız temele" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Özel Toros Koleji Kurucu Ali Özveren ile birlikte Özel Akdeniz Palmiye Koleji Lise Müdürü Mustafa Arda ve Özel İlçe Koleji İlköğretim Müdür Yardımcısı Aşkın Keseci'ye ÇYDD Mersin Şube Başkanı Sacide Uluğ, eski Şube Başkanı Hülya İnce tarafından bir teşekkür plaketi takdim edildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 13:30:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?