2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin darbeye karşı yürüdü

Mersin'de 'Darbelere Karşı Demokrasi' adı altında düzenlenen mitingte, 12 Eylül askeri darbesini yapanların yargılanması istendi. 

Mersin 78'liler Derneği tarafından organize edilen miting saat 16.00'da Mersin Devlet Hastanesi önünden başladı. Hastane önünde bir araya gelen çeşitli sendika, dernek ve siyasi parti üyeleri, pankartlar açıp sloganlar atarak Hastane Caddesi güzergahından Metropol Miting Alanı'na doğru yürüyüşe geçti. 'Paşa paşa yargılanacaklar', 'Darbeciler halka hesap verecek', '12 Eylül'den Ergenekon'a derbeciler yargılansın' yazılı pankartlar taşıyan eylemciler, ellerinde 12 Eylül sürecinde idam edilenlerin resimlerini taşıdı. 

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı yürüyüşte eylemciler, miting alanına girişte üst aramasından geçirildi. Burada üzerinde yasak yayın bulundurduğu gerekçesiyle 2 göstericiyle polis arasında tartışma çıktı. Polis, 2 göstericiyi miting alanına almadı. Kortejler eşliğinde alana giriş yapan katılımcılardan bir grup, terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı. 

Mitinge katılanların alandaki yerini almasının ardından 12 Eylül sürecinde hayatını kaybedenlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından idam edilenlerin ailelerine yazmış olduğu mektuplardan bölümler okundu. Tertip Komitesi Başkanı Osman Koçak, alanda yaptığı konuşmada Türkiye'de darbecileri yargılatacak yeterli demokratik gücün olduğunu, temel çözümün de emek ve demokrasi güçlerinin sürece müdahale etmesiyle mümkün olabileceğini savundu. Koçak, "Gün eşitliğin, özgürlüğün, barışın temelleneceği ve bir güneş gibi halklarımızın geleceğini aydınlatacağı, gerçek demokrasiyi sokakta ve meydanlarda kurup koruma günüdür. Haydi mücadeleye daha etkin daha yoğun katılmaya. Gün gelecek, devran dönecek darbeciler halka hesap verecek" dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından göstericiler olaysız bir şekilde dağıldı. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı 'Darbelere Karşı Demokrasi Mitingi'nde bine yakın polis görev yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 06:56:42
Güncelleme :14 Eylül 2008 Pazar 07:00:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?