2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin Emniyeti bayram tedbirini aldı

Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, Kurban Bayramı’nın huzur ve güven içerisinde geçmesi noktasında gereken tüm tedbirlerin alınarak uygulamaya konulduğunu kaydetti.

Süleyman Ekizer, 8 Aralık 2008 tarihinde başlayacak olan ‘Kurban Bayramı’nın 4 gün süreceğini ifade ederek, Emniyet Teşkilatı olarak bayramda herhangi bir aksilik ya da olumsuzluk yaşanmaması için çalışmaların sıklaştırıldığını, bu kapsamda da bir dizi tedbir alındığını söyledi.

Bayram öncesinde alışverişin yoğunlaşacağını, bununla birlikte alışveriş merkezlerinin bulunduğu yerlerde kalabalık ortamların oluşacağına işaret eden Ekizer, bu tür ortamlarda da kapkaç, hırsızlık ve yankesicilik gibi suçların önlenmesi için alışveriş merkezi ve civarında motorize devriye hizmetlerinin arttırıldığını, sivil ve resmi yaya devriyelerin de oluşturularak göreve başladığını belirtti.

Bayram namazıyla ilgili olarak camilerde de gereken tedbirlerin alındığını anlatan Ekizer, özellikle Arife ve bayramın birinci günü şehir mezarlığında aşırı yoğunluk olacağını göz önünde bulundurduklarını ifade ederek, mezarlık ziyaretine gelenlerin özel araçlarını mezarlık civarına gelişi güzel park ettiğini, bu durumun da fırsat avcıları için bulunmaz bir zaman olduğunu vurguladı.

Ekizer, insanların duygusallığı ve merhametinden yararlanmak isteyen dilenci, dolandırıcı ve yankesicilere özellikle dikkat edilmesi uyarısında bulundu. Ekizer, “Yine araçlarda kıymetli eşya, para, çanta gibi eşyaların açıkta bulundurulmaması önemli. Vatandaşlarımızın özel araç yerine; toplu ulaşım araçlarını tercih etmeleri çok daha iyi olacaktır. Herhangi bir olumsuz durumun olmaması için Arife Günü’nden itibaren şehir mezarlığında da gerekli tedbirler alınacak. 155 Polis İmdat telefonu görevlilerinin sayısı arttırılacak” dedi.

Trafik kazalarının bayramlarda artış gösterdiğini belirten Ekizer, bayram süresince şehir içi ve şehirlerarası güzergahta görev yapan emniyet mensuplarının tamamının denetimlerine devam edeceğini, kazaların yoğunlaştığı noktalar başta olmak üzere özellikle aşırı süratli ve alkollü araç kullanımının önlenmesine yönelik uygulamaların da arttırılacağı bilgisini verdi.

Ekizer, Kurban Bayramı kapsamında alınan diğer tedbirleri de şöyle sıraladı:
“Otogar ve tren istasyonunda denetim arttırılacak, şartları ve belgeleri uygun olmayan araçların şehirlerarası yollara çıkmasına izin verilmeyecek. Bayramlarda bazı aileler çeşitli sebeplerle evlerinden ayrılıp il dışına gitmekte ve dolayısıyla evleri boş kalmaktadır. Böyle durumlar hırsızların iştahını kabartabilir. Yine yoğun bayramlaşma trafiği binaya girip çıkanların kontrolünü de zorlaştıracaktır. Bu nedenle bina ve sitelerde ziyaret amacıyla da olsa binaya gelenlerin kontrolünün yapılması, sahibi il dışında bulunan ev veya dairelerin komşular tarafından kontrolü ve şüpheli durumların vakit geçirilmeden 155 telefonuna bildirilmelidir.”

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 15:31:34
Güncelleme :4 Aralık 2008 Perşembe 15:35:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?