2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin esnafı Bağ-Kur affı bekliyor

Mersin Oto Sanatkarları Odası Başkanı Cemal Serinol, Mersin’de son 3 ayda 600 oda üyesinin işyerini kapattığını belirterek, uygulanan yanlış politikalarla esnafın imha edilmek istendiğini söyledi. Serinol, esnafa Bağ-Kur affı getirilmesini istedi.

Sanayi Sitesi’nde çok sayıda esnafla birlikte basın toplantısı düzenleyen Cemal Serinol, esnafın kazanmadığı verginin parasını ödemeye mahkum edildiğini kaydetti. Serinol esnafın, belediyelerin uygulamaya koyduğu fahiş çevre temizlik ve tabela vergileri altında ezildiğini ifade etti. İş yapamayan esnafın Bağ-Kur primlerini ödeyemez hale geldiğini dile getiren Serinol, "Devlete borçlu konuma gelen esnafımıza biran önce Bağ-Kur ile ilgili af getirilmelidir" dedi.

Basit usulde vergilendirilmiş esnafın tahakkuklarının defterdarlığın belirlediği limitler üzerinden yapıldığını anımsatan Serinol, "Tahakkukları yapılmış olan esnaf ve sanatkarın kaç tanesinin vergisini zamanında ödeyebileceğini ilgililerle birlikte bizler de izleyeceğiz. Evine ekmek götürmekte zorlanan esnaf ve sanatkarımız vergilerini ödeyemeyeceğinden, kendini ceza ve faizlere teslim edecektir" diye konuştu.

Yanlış uygulamalarla işsizler ordusuna esnaf ve sanatkarlardan oluşan yeni guruplar ekleneceği uyarısında bulunan Serinol, "Acaba izlenen politika küçük esnafı imha etme politikası mıdır? Eğer öyle değilse, Anayasamızın 173. maddesi ’Devlet esnaf ve sanatkarı korumak için önleyici tedbirleri alır’ maddesinin hayata geçirilmesini bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2005 Çarşamba 15:21:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?