26
Nisan
2024
Cuma
MERSİN

Mersin festivale hazır

Mersin'de bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Narenciye Festivali, hafta sonunda gerçekleştirilecek.

Festival İcra Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Ticaret Borsası ile merkezdeki dört ilçe belediyesinin katkılarıyla gerçekleştirilecek festivalin hazırlıklarının büyük oranda tamamlandığını belirtti.

Yarın ve pazar günü gerçekleştirilecek festivalle narenciyenin daha iyi değerlendirilmesine katkı sunmanın yanı sıra, kenti ve ülkeyi tanıtarak, farklı ülkelerin kültürlerini Mersinlilerle buluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Özdemir, "Narenciye ürünleriyle yapılan sabit ve mobil figür süslemeleriyle ülkemizde ilk olan festival, dünyanın dikkatini çeken festival olma yolunda hızla ilerlemektedir" dedi.

Narenciyenin önemini dikkati çekerek, tüketimini arttırmayı hedeflediklerini vurgulayan Özdemir, düzenledikleri festivalin benzerinin ABD'de ve Fransa'da yapıldığına işaret ederek, "Yurt dışında bu tür festivaller çok sayıda turist çekiyor. Biz de her yıl festivali geliştirerek turizm açısından kentimizi ve ülkemizi bu anlamda önemli bir konuma getirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Özdemir, herkesi hafta sonunda gerçekleştirilecek festival etkinliklerine katılmaya çağırdı.

Festival iki gün sürecek

Narenciye üreteminde Türkiye'de önemli yere sahip olan Mersin'de yaklaşık bin 200 metrekarelik alan, 70 tona denk gelen 300 bin civarında limon, portakal ve greyfurtla süslendi.

Adnan Menderes Bulvarı sahil şeridindeki Side Harabeleri, Kızkalesi, Uzuncaburç, saat kulesi gibi sabit imitasyon figürlerinin yanı sıra gemi, vagon, yunus balıkları gibi figürleri, mobil tasarlanan zürafa, fil, otomobil, caretta caretta da narenciye ürünleriyle donatıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Ticaret Borsası, Akdeniz, Yenişehir, Toroslar ve Mezitli ilçe belediyelerinin desteklediği ve iki gün sürecek festivale 30 ülkeden 700 amatör folklor sanatçısının katılması bekleniyor.

Belediyelerin yanı sıra çeşitli kurum ve kuruluşların stant açacağı ve narenciye temalı defilenin gerçekleştirileceği festival süresince vatandaşlara da narenciye dağıtılacak.

AA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2013 Cuma 17:28:43
Güncelleme :19 Kasım 2013 Salı 18:37:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?