30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Mersin festivale hazır

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilecek 2. Narenciye Festivali’nde tüm hazırlıkların tamamlandığı bildirildi.

Mersin, 2. Narenciye Festivali’ni kutlamaya hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, başta Valilik olmak üzere birçok ilçe belediyesi ile bazı kuruluşların destek verdiği festivalin, 19-20 Kasım 2011 tarihlerinde Adnan Menderes Bulvarı Mezitli sahil kesiminde gerçekleştirileceği belirtildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile Festival Organizasyon Başkanı ve Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir festivalle ilgili son hazırlıkları yerinde inceledi.

Macit Özcan, 530 bin liralık bir bütçeye sahip olan ve bunun 200 bin liralık en büyük kısmı Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan Narenciye Festivali ile ilgili son hazırlıkları yerinde görmek istediklerini söyledi. Özcan, “Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki birçok tarihi motifteki yapı ile sanat eserinin, narenciye ürünleri ile süslendiğini görüyoruz. Kültür Park’ın bu kısmı turuncu ve sarı rengine boyanmış durumda. Türkiye’nin narenciye üretiminin yüzde 30’unun, limon üretiminin ise yüzde 70’inin gerçekleştiği Mersin’de böyle bir festival düzenlenmesi gerekiyordu ve bu işe öncülük ettiğimiz için çok mutluyum. Havanın da müsait olması durumunda 19 ve 20 Kasım’da düzenlenecek olan Mersin 2. Narenciye Festivali’ne tüm Mersinliler çocuklarını alarak gelsinler. Burada kurulacak olan stantlarda üreticilerimiz, gelen konuklara başta narenciye ürünleri olmak üzere değişik ikramlarda bulunacaklar” dedi.

Festival için değişik ülkelerden 500’e yakın konuğun da Mersin’e geleceğini ifade eden Özcan, kentin tanıtımı için bir fırsat olan bu festivalin en iyi şekilde geçmesi için tüm hazırlıkları tamamladıklarını dile getirdi

iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2011 Çarşamba 09:18:25
Güncelleme :16 Kasım 2011 Çarşamba 09:20:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?