4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin festivale hazırlanıyor

MERSİN 'TURUNÇGİL FESTİVALİ'NE HAZIRLANIYOR

Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, kentin uluslararası alanda bir 'marka kent' olabilmesi için kültürel yanıyla ve festivalleriyle de zengin bir kent olarak kendisini öne çıkartması gerektiğini vurguladı.

Mersin Valiliği öncülüğünde bu yıl ikincisi yapılması planlanan; 'Mersin Turunçgil Festivali' ile ilgili olarak çalışmalar devam ediyor. Mersin Ticaret Borsası'nda gerçekleştirilen 'Yürütme Kurulu Toplantısı'nda ise festivalin nasıl ve ne şekilde yapılacağı konusu masaya yatırıldı. Burada konuşan Vali Hasan Güzeloğlu, Mersin'in Türkiye'nin çok önemli turunçgil ve narenciye üretim merkezi olduğuna dikkat çekerek, kentin bu alandaki üretim gücünü ve buna bağlı olarak gerek ulusal, gerekse de uluslararası arenada tanınırlığının öne çıkartılması gerektiğini savundu.

Narenciye üretimine bağlı olarak gerek üretimin çeşitlendirilmesi, gerekse de ulusal ve uluslar arası pazarlarda üretilen ürünlerin son tüketiciye ulaştırılmasının yanı sıra üretim nezdinde gelir artışı ve buna bağlı olarak olumlu bir ivmenin yakalanması amacı içinde olduklarını anlatan Güzeloğlu, Türkiye'nun bugün ve gelecekteki turizm sürecinde önemli bir kent ve merkez olma iddiasını taşıyan Mersin'in, 'Turunçgil Festivali' ile birlikte tanıtımını yapmak istediklerini dile getirdi.

Festivalle birlikte kentin dinamiklerinin bir arada olması ve ortak hareket etmesinin oldukça önemli olduğunu, bu durumun kendisini mutlu ettiğini dile getiren Hasan Güzeloğlu, "Bir kenti tanıtmak şüphesiz öncelikle bu anlamdaki bir bakışa ve ortak bir tavra sahip olmakla başlar. Bu doğrultuda düzenlenen bu toplantı, böylesi bir birliktelik temelinde ve böylesi bir güç birliği çerçevesinde çok önemli kazanımları kentimize taşıyacağının şimdiden altını çizmek istiyorum" dedi.

Güzeloğlu, Mersin'de başlatılan 'tanıtım atağı'nın bugünden itibaren farklı, özel ve özenli bir şekilde her düzey ve düzelmede öne çıkartılacağının altını çizerek, ortaya konulan birlikteliğinse sadece 'Mersin Turunçgil Festivali' kapsamında değil, bundan sonraki süreçte de aynı kararlıkla sürdürüleceğine inandığını söyledi. Kentin mevcut turizm potansiyeline bağlı olarak turizm pastasından daha çok pay alması gerektiğine dikkat çeken Güzeloğlu, hem turist sayısı, hem de gelir olarak giderek artan ve yükselen grafiği karşısında Türkiye'nin ve Akdeniz çanağının değerlendirilebilir turizm kenti olarak öne çıkan Mersin'de turizmin de çeşitlendirilmesi, her boyutuyla ele alınarak sahip olunan mevcut zenginliklerin de öne çıkartılması gerektiğini kaydetti.

Mersin'in uluslararası alanda bir marka kent olması için kültürel yanıyla ve festivalleriyle de zengin bir kent olması gerektiğini savunan Hasan Güzeloğlu, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "Bu kapsamda da 'Mersin Turunçgil Festivali'nin bu yıldan başlayarak uluslararası alanda tanınırlığı olan ilimize ve ülkemize turist sayısına dönük ciddi bir katkı ve ivme sağlayan bir festival olarak tanımlanması tek ve öncelikli amacımızdır."

MERSİN 'TURUNÇGİL FESTİVALİ'NE HAZIRLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2010 Cuma 13:20:04
Güncelleme :20 Ağustos 2010 Cuma 18:17:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?