2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin Festivali devam ediyor

Araştırmacı-Gazeteci Serdar Akinan, bugün gelinen noktada Türkiye'de bağımsız bir medyadan söz edilemeyeceğini savundu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 9.'su organize edilen 'Uluslararası Mersin Festivali' devam ediyor. Festival etkinlikleri kapsamında organize edilen 'Konuşacaklarımız Var' adlı söyleşiler dizisinin son konuğu Araştırmacı-Gazeteci Serdar Akinan oldu.

Kültür Park Mini Amfi Tiyatro'da gerçekleştirilen etkinliğe katılan Akinan, konuşmasına son dönemlerde yaşanılan terör saldırılarına dikkat çekerek başladı. Bugüne kadar Güneydoğu'da uygulanan terör politikalarının yanlış olduğunu savunan Akinan, bu durumun terör örgütünü cesaretlendirdiğini ileri sürdü.
Akinan, Türkiye'de bağımsız bir medyadan söz edilemeyeceğini ifade ederek, “Maalesef ülkemizde birkaç holdingin tekelinde olan medya, yaptıkları taraflı yayınlarla ülkenin kamplara bölünmesine ve gerilimin artmasına neden olmaktadır. Oysa medyanın asıl görevi, eğrisi ve doğrusuyla yapılanları tarafsız ve objektif bir biçimde vatandaşa yansıtmaktır. Ancak ülkemizde bundan söz etmek mümkün değildir” dedi.

Süreç içerisinde yerel yönetimlere de büyük görevler düştüğüne dikkat çeken Serdar Akinan, bu noktada yerel yönetimlerin temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra halkı doğru bilgilendirilmesini sağlayacak etkinliklere de yer verilmesi gerektiğini vurguladı. Akinan, daha sonra katılımcıların sorularını yanıtladı.

Etkinliğin son bölümlerine doğru sahneye çıkan Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Erol Ertan, katkı ve katılımlarından dolayı Akinan'a bir teşekkür plaketi takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 16:48:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?