4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin fuar merkezi olacak

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Kadri Şaman, Mersin'de ilk kez düzenlenen Mersin Otomobil, Ticari Araçlar ve Motosiklet Fuarı'na (MOF'06) gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Mersin'in fuar konusunda doğal cazibesi olduğunu gördük. Bu iş Mersin'de tuttu" dedi. 

MTSO, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Otomobil Yetkili Satıcıları Derneği (MODER) işbirliğinde, Forza Fuarcılık tarafından düzenlenen MOF'06, dün akşam verilen kapanış kokteyliyle sona erdi. İHA muhabirine, Mersin Yat Limanı'nda gerçekleştirilen fuarı değerlendiren MTSO Başkanı Kadri Şaman, fuarın amacına ulaştığını söyledi. Aslında 9 günlük sürenin çok uzun olduğunu, ancak bazı sektörlerde sürenin uzun tutulduğunu, otomotiv sektörünün de bunlardan biri olduğunu belirten Şaman, "Ama bu 9 günlük fuar süresinde, hem hafta içinde hem de hafta sonunda çok yoğun ilgi oldu. Memnunuz, gerçekten memnuniyet verici bir fuar yaptık" dedi. 

Bu fuarın, Mersin'i fuar cazibe merkezi haline getirmek için yapmış oldukları planın bir parçası olduğunu söyleyen Şaman, fuarcılığın mayıs ayındaki Tarım Fuarı ile başladığını anımsatarak, "Ben bugün şahsen çok mutluyum. Çünkü, Mersin gelecekte kalıcı fuar alanının da yapılmasıyla ciddi bir fuar merkezi olacak. Tabi bir fuar merkezinin olması Mersin'in ekonomik, sosyal, kültürel hayatına çok büyük katkısı olacak. Özellikle ekonomik açıdan baktığımızda turizme çok ciddi katkıları olacak. Bu nedenle yapılmış olan şu ikinci fuar, ihtisas fuarı olmasına rağmen ciddi bir firma ve ziyaretçi katılımı oldu. O nedenle çok memnunuz, bu işin tuttuğunu görüyoruz. Mersin'in bu konuda doğal cazibesinin olduğunu görüyoruz" diye konuştu. 

Mersin'de fuarcılığın tamamlayıcı unsurunun da kongre turizmi olacağını belirten Şaman, Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı kongre merkeziyle kentte kongre hareketinin de başlayacağını kaydetti. Tüm bunların, Mersin'de kaybedilen turizm imkanları yanında yeni gelişen ve Mersin'e çok büyük kaynak oluşturacak olan alternatif turizm hareketleri olduğunu vurgulayan Şaman, önümüzdeki yıl planlanmış 6 fuar gerçekleştireceklerini, bunlardan ilkinin 2007'nin nisan ayında yapılacak Tarım Fuarı olacağını belirtti. Tarım Fuarı'ndan çok ciddi beklentileri olduğunu ifade eden MTSO Başkanı Şaman, "Şu anda ciddi talepler var ve uluslararası nitelik kazanacak. En büyük beklentimiz ve öngörümüz o. Bu da Mersin'de artık fuarcılığın olacağını, fuar ve kongre konusunda da Mersin'in ileriye dönük bir fuar merkezi olacağını gösteriyor" şeklinde konuştu. 

MODER Başkanı Alper Gürsoy da, 205 otomobilin tanıtıldığı, 9 gün süren, beklentilerin üzerinde ziyaretçiye ve satış potansiyeline sahip bir fuar geçirdiklerini söyledi. Fuarda hem tanıtım hem satış hem de Mersin'de restoranlardan otellere kadar doluluk yaşanan yoğun bir hafta geçirdiklerini belirten Gürsoy, "Tüm mağazalar doldu, taştı. Herkesin fuara olan inancı zannediyorum bu fuardan sonra giderek artacaktır. Bir fuar merkezine sahip olmak için herkes dört bir yandan arayış içerisine girecektir. İnşallah önümüzdeki yıl yapacağımız otomobil fuarı bu fuar merkezinde olur, güzel bir fuar merkezine sahip oluruz, herkes kazanır" dedi. 

9 gün süren fuarı yaklaşık 70 bin kişinin gezdiği, net rakamların önümüzdeki günlerde belirleneceği ifade edildi. 

iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2006 Pazartesi 12:30:57
Güncelleme :27 Kasım 2006 Pazartesi 12:38:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?