5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

'Mersin Gebe Eğitim Merkezi' açıldı

Mersinli hamile kadınların, sağlıklı bir gebelik süreci geçirebilmesi ve normal doğum yapabilmeleri noktasında eğitim hizmeti verecek olan; 'Mersin Gebe Eğitim Merkezi' düzenlenen törenle hizmete girdi.

Mersin İl Özel İdaresi tarafından yürütülen; 'Gülümseyen Mersin İçin Hizmete Gönül Verdim Projesi' kapsamında Mersin Tabip Odası ortaklığında İl Sağlık Müdürlüğü'nün desteğiyle kurulan merkezin açılışını ise; Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, eşi Hülya Aksoy ile birlikte gerçekleştirdi.

Gebelere ve ailelerine eğitim hizmeti sunacak olan 'Gebe Eğitim Merkezi' ile birlikte hamile kadınlara eşleriyle birlikte sağlıklı gebelik ve normal doğum konularında eğitimler veriliyor. 15 gönüllü eğitimcinin yanı sıra sağlık personeli, sosyal hizmet uzmanı ve öğretim görevlisinin bulunduğu merkezde 15 kişilik bir ekibin görev yaptığına dikkat çekildi. Merkezin, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki sağlık kuruluşlarında yaygınlaştırılacağı ve daha geniş bir alanda hizmet üreteceği bildirildi.

Söz konusu merkezde gerçekleştirilen eğitim çalışmalarına ise; hamileliğinin 20. ve 28. haftasında olan kadınların, eşleriyle birlikte katıldığına dikkat çekilerek, kursun da 8 hafta sürdüğü bilgisi verildi. Eğitimlerin 1 saat teorik ve yine 1 saat da uygulamalı olduğu, söz konusu uygulamalarda da gebe grubuna çeşitli egzersiz ve gevşeme hareketleri yaptırılarak, rahat bir gebelik süreci geçirmeleri ve normal doğuma hazırlık yapmalarının hedeflendiğini vurguladı.

Bu eğitimlere katılmak isteyen kursiyerlerden de makbuz karşılığında 100 TL ücret alındığını, ancak 'Yoksullar İçin Mikro Kredi (YİMİK)' uygulamasından yararlanan hamile kadınlarla birlikte Yeşil Kart sahibi kadıların, 'Gebe Eğitim Merkezi'ndeki eğitimlerden ücretsiz faydalandığı açıklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 18:39:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?