5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mersin heyeti Lazkiye'den döndü

MERSİN HEYETİ LAZKİYE'DEN DÖNDÜ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Suriye'nin Lazkiye ile Mersin'in 'iki kardeş kent' olduğuna dikkat çekerek, bu kapsamda da iki kent arasındaki ticaret, ekonomi, kültür, sanat ve spor gibi alanlardaki işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Mersin'in 'Kardeş Kenti' olarak öne çıkan Lazkiye Belediye Başkanı Saddık Mataracı'nın daveti üzerine Suriye'ye giden Mersin Büyükşehir Başkanlığı'ndaki heyet, burada bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu. Kesap Sınır Kapısı'nda Lazkiye Belediyesi yöneticileri tarafından karşılanan Mersin Büyükşehir Belediyesi Heyeti, ilk olarak Kesap kasabasında kısa bir turun ardından Lazkiye şehrine geçti. Sonrasında Lazkiye Valisi Halil Meşediye'yi ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, burada Vali Meşediye ile bir süre sohbet ederek, burada bir süre görüşmelerde bulundular.

Lazkiye Belediye Başkanı Saddık Mataracı'yı da makamında ziyaret eden Özcan ve beraberindeki heyet, sonrasındaysa 'Kardeş Şehir Anıtı'nın açılışına katıldı. Saddık Mataracı ile birlikte anıtın açılışını gerçekleştiren Özcan, daha sonra ağaç dikim törenine katılarak, burada Suriyeli yetkililerle ayaküstü sohbet edip, öğrencilerin hazırlamış olduğu halk oyunları gösterisini izledi. Heyet, Arap Sosyalist Partisi'nin (BASS) Lazkiye'deki irtibat bürosunu da ziyaret ederek, buradaki yetkililerle görüş alış-verişinde bulundu.

Heyet, ziyaretin son gününde Suriye Bölgesel Planlama Merkezi'ni giderek, burada görevli yetkililerden yatırım projeleri hakkında bilgi aldıktan sonra toplu olarak Suriye Devlet eski Başkanı merhum Hafız Esad'ın anıt mezarını da ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan başkanlığındaki heyet, Vali Halil Meşediye ile BASS Şube Başkanı Faruk Bedevi'nin davetlisi olarak Ağaç Dikme Bayramı'na katılırken, ardından da Devlet Başkanı Beşar Esad'ın davetlisi olarak öğle yemeğinde Suriyeli yetkililerle bir araya geldi.

Suriye'nin Lazkiye kentine gerçekleştirilen ziyaret ve temaslarını değerlendiren Macit Özcan, Lazkiye ile Mersin arasında hayata geçirilen; 'Kardeş Kent Anlaşması'nın ardından iki kent arasındaki ilişkilerde de önemli bir aşama kaydedildiğini savundu. Özcan, "Lazkiye ile Mersin, tıpkı Türkiye ile Suriye gibi birçok yönden birbirlerine çok benziyor. Burada düzenlenen etkinlikler, iki şehir arasındaki bağları daha da güçlendirecektir. Bundan sonraki aşamalarda iki kardeş şehir arasındaki ticaret, ekonomi, kültür, sanat ve spor gibi alanda işbirliğimizi geliştirmemiz gerekiyor. İlk olarak bazı nedenlerden dolayı duran Mersin-Lazkiye arası feribot seferlerini yeniden başlatmalıyız. Sonuç olarak iki kardeş şehir olan Mersin ile Lazkiye önümüzdeki günlerde çok daha başarılı işlere imza atacaktır" dedi.

MERSİN HEYETİ LAZKİYE'DEN DÖNDÜ
MERSİN HEYETİ LAZKİYE'DEN DÖNDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2009 Cumartesi 15:57:02
Güncelleme :26 Aralık 2009 Cumartesi 21:41:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?