5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

'Mersin hızla gelişiyor'

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin'in her geçen gün değiştiğini ve geliştiğini belirterek, "Mersin'de hizmetler devam ediyor. Geleceğin modern ve çağdaş Mersin'i, ufkumuzdaki Mersin'e dönüşüyor" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Macit Özcan, görev başında olduğu 10 yıl içerisinde yaptığı hizmetleri ve önümüzdeki dönem için planladığı projeleri anlattı. Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki toplantıda konuşan Özcan, Mersin'i yaptıkları hizmetlerle köyden kente dönüştürdüklerini ifade ederek, amaçlarının Mersin'i barış, kardeşlik ve huzur kenti yapmak olduğunu vurguladı. Bu nedenle herkesi kucakladıklarını dile getiren Özcan, kimsenin etnik kökenine, nereden geldiğine, inancına bakmadan herkese eşit hizmet götürdüklerini söyledi.

Festivalleri de bunun için gerçekleştirdiklerini belirten Özcan, "Sosyal yardımları bunun için yaptık, sanata, tiyatroya, konserlere bunun için önem verdik. Bunun için alanlarda birlikte türküler söyledik, beraber halaylar çektik. Kardeşlik olsun diye, barış olsun diye yaptık bunları. İstedik ki; bu kent kültür ve sanat kenti olsun. Bu nedenle Kongre ve Sergi Sarayı'nı yaptık. Bunun için konservatuar açtık. Şehir tiyatrosunu kurduk. Uluslararası festivaller organize ettik. Binlerce öğrencimiz için tiyatro, dans ve müzik kursları verdik. Büyük sanatçıları ve düşünce adamlarını Mersin'e getirdik. Hayatımız değer kazansın, yaşamımız güzelleşsin, kendimize, kentimize ve halkımıza saygımız artsın diye bunları yaptık. İstedik ki insanlarımız varlıklı olsun. Onurlu ve başı dik yaşasın. Ekonomimiz gelişsin, turizmimiz gelişsin. Bu nedenle kongre ve spor turizminin alt yapısını hazırladık. Fuarlara destek olduk. Kentimize gelen misafirlerimize gururla gösterebileceğimiz prestij alanları oluşturduk. Parklar yaptık, anıtlara ve sanat üretenlere değer verdik. İşsizimiz azalsın, yoksulluğumuz kalksın, bedensel engellilerimiz huzur bulsun, refahı yakalamış bir kent oluşsun istedik. İstedik ki, yağmurlar felaket getirmesin, çöp depolama alanlarımız hastalığa yol açmasın. Suyumuz bol ve sağlıklı olsun. Caddelerimiz geniş ve pırıl pırıl, denizimiz tertemiz olsun" dedi.

Özcan, açtıkları her caddenin, kazdıkları her çukurun sonunda bir hizmet üretildiği için çok mutlu olduklarını, kilometrelerce döşenen dev yağmur suyu kanallarının da övünç kaynağı olduğunu belirtti. Türkiye'nin en kaliteli içme suyunu Mersinlilere ulaştırmaktan kıvanç duyduğunu da belirten Özcan, ayrıca koku ve hastalık yaymayan yeni çöp depolama alanı oluşturduklarını ve eski çöp alanını dinlenme ve spor tesisi olarak Mersin'e kazandırdıklarını söyledi.
Özcan, modern teknoloji ile donatılan dev 'Atık Giderme ve Arıtma Tesisi' sayesinde Mersin sahillerinin her noktasından çekinmeden denize girilebilecek günlerin çok yakın bir zamanda birlikte yaşayacaklarını da ifade ederek, "İstedik ki; kentimiz spor etkinliklerinin uluslararası boyutlarda yapıldığı bir kent olsun. Türkiye'nin en büyük spor kompleksini bunun için yaptık. Bunun için her türlü spor etkinliğini destekledik. Büyükşehir kız ve erkek basketbol takımlarını bunun için 1. ligde iddialı takımlar haline getirdik. Binlerce çocuğumuza bunun için yüzme, basketbol, voleybol ve diğer spor branşlarında kurslar düzenledik. Çocuklarımız sağlıklı, neşeli ve özgürce büyüsünler diye bunları yaptık. İstedik ki; Mersin sosyal dayanışma kenti olsun. Bunun için tonlarca gıda yardımları yaptık, ekmeği ucuzlattık, ulaşımı ucuz ve kolay hale getirdik. Binlerce öğrencimize burs verdik, kırtasiye yardımı yaptık. Hastalarımıza sahip çıktık, binlerce çocuğumuzu sünnet ettirdik" diye konuştu.

Bu kentin daha modern ve daha çağdaş olması için yoğun bir çaba içinde olduklarını vurgulayan Özcan, şöyle devam etti; "Bunun için doğu-batı şeridinde sıkışmış Mersin'e nefes aldırıp, 'Kuzey Mersin Projesi'ni geliştirdik. Ulaşım sorununu rahatlatmak için 13 kilometrelik '3.Çevre Yolu'nu tamamlayıp, hizmete sunduk. Çağdaş şehircilik ilkelerine uygun bol imar adaları ve yeşil alanlar kurduk. Alt yapısı tamamlanmış olarak geniş caddeler açtık. Modern yapılar, okullar ve kamu binalarının yapılmasının önünü açtık."
Bütün bunları ve daha yüzlerce hizmeti Mersin değişsin, Mersinli çağdaş bir yaşam sürsün diye yaptıklarını dile getiren Macit Özcan, "Bütün bunları geleceğin Mersin'i için yaptık. Daha da ötesi ana kente bağlı 19 belde ve 40 köyümüzün de tüm bu imkanlardan yararlanmasına çaba sarf ettik, refahtan pay almalarını sağladık. Mersinliler hak ettiği kalitede, layık olduğu şekilde yaşasın diye bunları yaptık" dedi.

Özcan, konuşmasında 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimleri'nde yeniden göreve geldiği taktirde alt yapıdan ulaşıma, sosyal ve kültürel etkinliklerden sağlık hizmetlerine ve şehircilik planlarına yönelik projeler hakkında bilgiler verdi.
Toplantıda ayrıca merkez ilçelerden Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç ve Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy ile Toroslar Belediye Başkan Adayı Hasan Kılıç ve Mezitli Belediye Başkan Adayı Uğur Yıldırım da, gerçekleştirmeyi hedefleri projelerini anlattı.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 16:46:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?