2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Mersin Home-2008 Fuarı açıldı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından bu yıl ikincisi organize edilen, 'Mersin Mobilya, Halı ve Ev Tekstili Fuarı (Mersin Home)', düzenlenen törenle açıldı.

Yenişehir Fuar Merkezi'nde organize edilen fuarın açılışına; Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Vali Hüseyin Aksoy, fuarın kent ekonomisine olumlu katkılarda bulunduğunu, bu noktada da Mersin Yenişehir Fuar Merkezi'nin kent adına önemli bir misyon üstlendiğini söyledi. Aksoy, mevcut fuar alanının fiziki yapısı itibarıyla Mersin için yeterli olmadığının altını çizerek söz konusu bölgede gerekli düzenlemelerin yapıldığını söyledi.

Fuar alanının genişletilmesiyle birlikte önümüzdeki süreçte Mersin'in daha büyük fuar organizasyonlarına ev sahipliği yapacağına inandığını dile getiren
Aksoy, "Fuarlar, üreticiyle tüketiciyi bir araya getiren ve özellikle son ürünlerin piyasaya tanıtılması açısından önemli organizasyonlardır. Bu organizasyonlar da kent ekonomisine katkı sunmasının yanında, kentte yaşayan insanların yaşam standartlarının iyileşmesine önemli katkılar sunuyor" dedi.

Mersin Home-2008 Fuarı'nın, aynı zamanda kurumlararası işbirliğinin de bir göstergesi olduğunu kaydeden Aksoy, hedef ve beklentilerinin fuarın amacına ulaşması olduğunu belirterek ziyaretçi sayısının artırılmasına yönelik çalışmaların bu amaca hizmet edeceğini, bu noktada basının fuara olan desteğinin önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise dünyada yaşanan global krize dikkat çekerek krizin etkilerinin Türkiye'de de kendini yavaş yavaş hissettirdiğini, beklenti ve temennilerinin ise krizin en rahat şekilde atlatılıp hiç kimsenin zarar görmemesi olduğunu ifade etti. Özcan, Mersin'de özellikle son dönemlerde çok güzel şeylerin olduğuna işaret ederek, "Hepimiz bu durumun farkındayız. Zaman gelecek Yenişehir Fuar Merkezi de Mersin'e yetmeyecek. Bu nedenle biz Büyükşehir Belediyesi olarak 1/25.000'lik planda Mersin Üniversitesi'nin üst tarafında yer alan 300 dönümlük bir alanı, Mersin'e önümüzdeki 50 yıl boyunca hizmet verebilecek bir fuar merkezi olarak işaretledik" diye konuştu.

Fuar çalışmalarını desteklemek için Büyükşehir Belediyesi olarak 'Kongre ve Sergi Sarayı'nı hizmete sunduklarını hatırlatan Özcan, gerek fuar merkezinin, gerekse de kongre ve sergi sarayının ticaret için olmazsa olmazların başında geldiğini ve her ikisinin de kente kazandırıldığını söyledi. Özcan, Mersin'i, 'hızlı giden bir araba'ya benzeterek temennilerinin de hızla giden arabanın durdurulmaması ve frene basılmak zorunda kalınmaması olduğunu belirtti.

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut da Mersin'in üç kıtanın birleştiği Anadolu Yarımadası'nda yer aldığına dikkat çekerek kent ekonomisinin de ticaret, sanayi, tarım, lojistik ve turizm gibi alanlarda bir arada geliştiğini ve çok odaklı bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Aşut, kara, hava, deniz ve demiryoluyla her türlü ulaşım ağına sahip olan Mersin'in, ticaret yollarının bu etkin kullanımıyla birlikte Kuzey Afrika'dan Avrupa'ya, Rusya'dan Orta Asya Cumhuriyetleri'ne kadar çok geniş bir coğrafyanın merkezinde yer aldığını vurguladı.

Mersin'in sahip olduğu avantajların da kenti cazibe merkezi haline getirdiğini ifade eden Aşut, "Hal böyleyken talep ve arzda yaşanan değişiklikler de sektörel anlamdaki değişiklikleri beraberinde getirmektedir. Ziyaretçiler, firmalarımızın yaşantımıza dahil etmek üzere ürettikleri çok çeşitli ürünleri bir arada bulma ve kıyaslama şansına sahip olacak. Stant açan firmalarımız, çalışmalarını ve sunumlarını sadece iç pazara yönelik yapmayacak. Irak, Umman ve Filistin'den gelen ziyaretçilere de ürünlerini pazarlama konusunda görüşmeler yapabilecek" dedi.

Aralarında Çilek, Yataş, Bela, İpek, İşbir Yatak, Tefal, Brilliand, Homestil, Bürosit, Nexoff, Hilya Home ve Sherwood gibi önde gelen markaların da bulunduğu yaklaşık 80 firmanın katılımıyla gerçekleşen 'Mersin Home-2008 Fuarı', 26 Ekim'de sona erecek.

Bu arada fuara katılan firmalara KOSGEB tarafından yüzde 60 oranında destek verildiği kaydedildi. Fuarla birlikte firmaların; Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Fas, Lübnan, Irak, İran, İsrail, Ürdün, Umman, Sudan, Suriye ve Tunus'tan gelecek olan alım heyetleri ile ikili iş görüşmelerde de bulunduğu bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 15:59:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?