5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Mersin için kaybedecek zaman yok!

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Mersin'in kaygıların ve hiç bitmeyen düşmanlıkların kenti değil, aksine aksine yaşam kalitesini yükselten, yaşamı nasıl daha iyi kılacağını düşünerek, birlikte çalışan insanların kenti olması gerektiğini savundu. Aşut, yaptığı açıklamada, Mersin'in kentsel sorunlarının çözümü noktasında artık kaybedilecek zaman olmadığını vurgulayarak, ekonomideki gelişme dinamiklerinin sosyal yapıyla birleşik olmasının bir zorunluluk olduğunu savundu.

Aşut, yerel siyasetin kentin daha iyiye ulaşması noktasında yerel ekonomiyi ve iş dünyasını gündemine alması gerektiğinin altını çizerek, söz konusu güçbirliğinin sağlanması halinde de özlenen Mersin hayalinin gerçekleşebileceğini savundu. Mersin'in ekonomik ve sosyal açıdan istenilen düzeye gelebilmesi, kentte yaşayan insanların mutlu ve huzurlu olabilmesi için siyasi parti ayrımı gözetmeksizin herkesin kente hizmet etmesi gerektiğini vurgulayan Aşut, bu durumun mümkün olduğunu kaydetti.

Aşut, "Mersin, süregelen içe kapalı, dış dünyadan kopuk düşence sistemini, kapsamlı ve çok boyutlu tartışmalarla aşıp dünyaya entegre olabilir. Bunu yapmak için siyasi parti militanlığını, kemikleşmiş hizipleri bir kenara bırakıp, kentimiz için birlikte çalışmak zorundayız. Ancak bu şekilde değişim başlar. Böylece daha dinamik, ekonominin ve özel sektörün sorunlarına kalıcı çözümler bulan üretici bir siyasi yapı oluşturabiliriz. Eğer bürokratı, siyasetçisi, iş dünyası birleşmiş bir kent olmayı başarırsanız, yerel ekonomiye projeler üretebilirsiniz. Aksi takdirde bu işlevleri yerine getirmekten acizsiniz demektir" dedi.

Bugün Türkiye'de sesini duyuran kentlerin iyi incelenmesi gerektiğine işaret eden Aşut, yerel yönetimlerin, yerel ekonominin dinamikleriyle işbirliği yapıp, halkın da desteğini alıp katılımcı bir süreç oluşturması halinde sorunların da kendiliğinden çözüleceğini söyledi. Aşut, hiç kimsenin elinde sihirli değnek olmadığını belirterek, Mersin'in kalkınması noktasında da herkesin ortak hareket edip yine ortak çözümler üretmesinin bir zorunluluk olduğunu dile getirdi.

İş dünyasının siyasetçiye küs, siyasetçinin bürokratla kavalı olduğu bir yapının en çok topluma zarar vereceğini kaydeden Aşut, güçbirliğini bir tehdit olarak görüp bunu kendileri için fırsata çevirme gayretinde olanların Mersin'e büyük zarar verdiğini ifade etti. Aşut, "Amacımız; hep birlikte çalışarak, sadece Mersin değil, bölge kentlerimizle birlikte büyüyüp zenginleşmek. Yaşanan ekonomik sıkıntıların ortasında kavga ve siyasi mücadele ne kimsenin, ne de kentin işine yarar. Bugün ortak akıl üreterek neyi, nasıl yapacağımızı, sorunlarımızı nasıl çözeceğimiz düşünmek zorundayız. Hep beraber omuz omuza çalışmanın; işvereni, siyasetçisi, işçisi bir arada kente hizmet etmenin mücadelesinde olmalıyız. Mersin, kaygıların, hiç bitmeyen düşmanlıkların kenti değil aksine yaşam kalitesini yükselten, yaşamı nasıl daha iyi kılacağını düşünerek, birlikte çalışan insanların kenti olmalı" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 11:58:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?