4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Mersin İdman Yurdu 'çıkış' arıyor

MERSİN İDMAN YURDU 'ÇIKIŞ' ARIYOR

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden ve ligde son 7 haftada toplam 18 puan kaybederek, 'ilk 6' hedefinden uzaklaşan Mersin İdman Yurdu, yeniden çıkışa geçebilmenin yollarını arıyor.

Son olarak geçtiğimiz hafta sonu deplasmanda Çaykur Rizespor'a 3-1 mağlup olarak, puan cetvelinde 13.'ü sıraya gerileyen Kırmızı-Lacivertliler, aynı zamanda da kalesinde gördüğü 16 golle de 'ligin en kolay gol yiyen takımları'ndan biri olarak öne çıkıyor. Ligdeki son galibiyetini 4. haftada kendi evinde Diyarbakırspor karşısında alan Mersin temsilcisi, tam 7 haftadır da galip gelemiyor. Söz konusu süreçte oynadığı maçlarda 18 puan kaybeden Kırmızı Şeytanlar, özellikle deplasmanlarda elde ettiği 3 beraberlikle de sadece 3 puanı haznesine yazdırabildi.

"LİGİN İKİNCİ YARISI BİZİM İÇİN BAMBAŞKA OLACAK"

Ligde işlerin yolunda gitmediğini ve oldukça kötü bir dönem geçirdiklerini kaydeden Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, İHA muhabirine yapmış olduğu açıklamasındaysa bu süreci atlatıp, yeniden çıkışa geçmek istediklerini anlattı. Ardı ardına alınan kötü sonuçlarla birlikte hedefte şaşmalar yaşandığını dile getiren Kahramanlı, "Ancak henüz hiçbir şey bitmiş değil. Daha önümüzde oynayacağımız 25 haftalık bir maraton var. Alacağımız galibiyet toplayacağımız puanlarla yeniden çıkışa geçip, çok daha iyi bir noktaya gelebileceğimize inanıyorum" dedi.

Akhisar Belediye Gençlik ve Spor ile bu hafta oynayacakları karşılaşmanın kendileri açısından kritik öneme sahip olduğunu dile getiren Kahramanlı, söz konusu mücadeleden galip ayrılmak istediklerini dile getirdi. Nurullah Sağlam'ı takımın başına getirerek yeniden yapılanma sürecine girdiklerini hatırlatan Kahramanlı, bu nedenle de takımın biraz daha zamana ihtiyaç duyduğunu ancak her şeye rağmen özellikle ligin ikinci yarısında bambaşka bir Mersin İdman Yurdu'nun sahada olacağını ve ligde güzel şeylere imza atacaklarına inandığını söyledi.

"BİZİM ÜZERİMİZDE HAKEMLERCE OYNANAN BİR TAKIM OYUNLAR VAR"

Takımın bugünkü düşüşünce futbolcu Mustafa Aydın'ın yaşadığı talihsiz olayın yanında hakem faktörünün olduğunu savunan Ali Kahramanlı, son dönemlerde yaşananların da kendilerini olumsuz etkilediğini anlattı. Kahramanlı, "Her şeyden de öte hakem kararları bizim canımızı çok yakıyor. Bugün ligden çok kart gösterilen takım biziz. Her maçta aleyhimize ya bir kırmızı kart ya da bir penaltı gösteriliyor. Bugüne kadar hiç kimsenin hakkını yemedik ama hakkımızın yenilmesine de asla müsaade etmeyiz" diye konuştu.

Hakemlerin Mersin İdman Yurdu üzerinde bir takım oyunlar oynadığını öne süren Kahramanlı, bugüne kadar hakemler hakkında konuşmadığı ancak son yaşananların artık tahammül edilemeyecek boyuta ulaştığını kaydetti. Kahramanlı, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından kendilerine her hafta ceza verilmesine de hiçbir anlam veremediklerini belirterek, "Bize ceza üstüne ceza veriyorlar. Cezanın anlamı ne, biz ne yapmışız da ceza veriyorlar ?" ifadesini kullandı.

"ARTIK SUSMAYACAĞIZ VE HAKKIMIZI SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ"

"Herkes bizim üzerime geliyor" diyen Kahramanlı, açıklamasını da şöyle sürdürdü:

"Artık yaşanan haksızlıklar karşısında bizde sesimizi yükselteceğiz ve bedeli her ne olursa olsun hakkımızı sonuna kadar savunacağız. Mersin İdman Yurdu üzerinde oynanan oyunlar var ve bunu bozmak istiyoruz. Herkesin buna dikkat etmesi lazım. Kimseyle kavgamız, hiç kimseyle bir alıp-veremediğimiz yok. Herkese saygı gösteriyoruz ve aynı şekilde bize de saygı gösterilmesini bekliyoruz. Ama saha içinde saha içinde oynanan oyunlara da artık müsaade etmeyeceğiz. Mesin büyük bir şehir ve biz bu kente hizmet

etmek istiyorsak herkes bize destek vermeli ve yanımızda saf tutmalı."

İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2010 Pazartesi 13:01:02
Güncelleme :8 Kasım 2010 Pazartesi 13:55:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?